Traim intr-o era in care alegerile pentru obiectele din viata noastra sunt nesfarsite si par sa existe optiuni infinite chiar si atunci cand vine vorba de alegerea unei canapele. S-ar putea sa crezi ca stii exact ce doresti, dar odata ce cauti produse pe un site de specialitate precum biano.ro, stilurile, formele si alternativele de personalizare pot deveni coplesitoare. Economiseste timp, bani si remuscarile ulterioare si ia in considerare aceste sfaturi pentru a-ti face o idee clara despre ce doresti si ce ai nevoie!
- Ia in considerare mai intai dimensiunea. Daca ai un living mai mare, va trebui sa decizi exact cat din living doresti sa fie ocupat de canapea. Vrei sa incluzi si fotolii? Vrei o masuta de cafea? Daca da, o canapea simpla sau una cu o usoara forma de L este probabil cea mai potrivita. Daca esti in cautarea unei canapele care sa fie punctul central al camerei de zi, poti alege din multitudinea de canapele in forma de U, care ocupa putin mai mult spatiu, insa au o multime de locuri.
Daca ai un living mic, cu siguranta vei avea nevoie de o canapea mai mica. Cu mai putin spatiu, orice canapea va fi in centrul atentiei, deci este important sa alegi ceva practic, dar care are si un design puternic care transporta si completeaza restul spatiului.
- Decide exact cum va fi orientata canapeaua. Organizarea cu succes a unui spatiu locativ incepe cu analizarea stilului tau de viata. Ce faci cel mai mult in acel spatiu? Iti place sa te relaxezi in fata televizorului? Asigura-te ca canapeaua este orientata in directia respectiva. Iti place sa gazduiesti multi prieteni si sa jucati jocuri de societate? Creaza un semicerc sau, daca e posibil, un cerc complet in jurul unei mese centrale.
Familia ta foloseste camera de zi pentru a se relaxa si a citi? Inconjoara-ti canapeaua cu scaune si perne pentru a crea mai multe zone de relaxare care pot fi folosite individual.
- Stabileste ce forma se potriveste cel mai bine camerei. Acum, dupa ce ai decis functia canapelei, este timpul sa iti dai seama ce forma o va ajuta sa indeplineasca acest scop. O forma curata in L este excelenta pentru zonele deschise care trebuie impartite – cum ar fi separarea sufrageriei de bucatarie. Canapeaua in forma de U este putin mai propice pentru un spatiu menit sa serveasca drept zona de adunare pentru grupuri de oameni.
- Cerceteaza materialele de tapiterie. Care va fi cel mai bun pentru tine? Estetica este importanta, dar functionalitatea este esentiala atunci cand vine vorba de alegerea unui material pentru canapea. Multora dintre noi ne-ar placea sa ne rasfatam cu o canapea de plus, alba, imaculata. Insa aceasta poate fi foarte “periculoasa” mai ales daca avem animale de companie sau copii nazdravani. O alta alegere este sa optezi pentru ca canapeaua sa fie tapitata intr-o tesatura rezistenta. Multe canapele au acum tesaturi care rezista in fata petelor, apei si decolorarii.
- Alege un stil care sa iti completeze casa. Poate fi putin greu sa-ti alegi propriul stil, dar ai incredere in instinctul tau atunci cand alegi tipul de canapea care se va potrivi in mod natural in casa ta. Daca stilul tau este elegant si modern, alege ceva care sa reflecte acest lucru in linii curate si culori dramatice. Daca casa ta este un amestec eclectic de culori si modele, o canapea care combina mai multe stiluri, cum ar fi o canapea de epoca tapitata intr-o tesatura colorata sau o forma mai moderna cu accente traditionale, ar putea fi expresia perfecta a gustului tau. Daca stilul tau este putin mai traditional, o canapea clasica, intr-o tesatura neutra si rezistenta, va rezista testului timpului si va functiona bine cu diferite culori si piese complementare.
Tine cont de aceste sfaturi si canapeaua va fi regina livingului tau!