O tematică pentru nuntă la care probabil nu te-ai gândit până acum este nunta minimalistă. Uită de toate decorațiunile voluminoase și încărcate de detalii și înconjoară-te de simplism și elemente moderne. Deoarece acest tip de nuntă se îndepărtează cu mult de cele obișnuite, tradiționale la noi în țară, probabil că este un concept nou pentru tine. Principiul pe care se bazează nunta minimalistă este, desigur, less is more. Hai să descoperim împreună caracteristicile acestei tematici și să vedem dacă ți se potrivește.

Unde organizăm o nunta minimalistă?
Să dezbatem întâi despre locație. Cum bine știi, cele mai multe nunți se organizează la saloane de tip ballroom, fie într-un cort, in mijlocul naturii, existând însă nunți chiar și pe domeniul anumitor castele. Pentru nunta minimalistă însă, aceste locații sunt mult prea sofisticate și nu se potrivesc în totalitate. Ai nevoie de un spațiu simplu, cu linii drepte și căruia îi lipsesc detaliile. Aici se încadrează, de exemplu clădirile cu aspect industrial și linii bine definite, precum fostele fabrici sau halele. Dacă, însă, nu te încântă ideea de fostă fabrică, poți alege ceva în aer liber, cum ar fi o grădină. Rolul cel mai important îl vor juca decorațiunile, nu exagera cu ele, scopul fiind acela de a păstra o notă aerisită.
Cele mai multe nunți moderne nu includ în programul zilei tradițiile și obiceiurile, asa ca iți poți aloca mult mai mult timp pentru pregatitul mirilor și pentru sedința foto de cuplu. Alege o echipă de fotografi și videografi de evenimente profesioniști, pentru a suprinde momentul cu maxim de atenție și dedicare, astfel încât ca rezultatul final să fie cel scontat și chiar peste.
Decorul pentru nunta modernă

Că tot am pomenit de decorațiuni, ar trebui să îți ofer mai multe detalii. Deși stilul modern-minimalist implică simplitate, nu va trebui să sari dintr-o extremă în alta și să renunți complet la ornamente. Asemenea locației, elementele cu linii drepte și structură arhitecturală se vor potrivi perfect în cadrul locației. Încearcă să mergi pe stilul decorativ scandinav pentru a-ți face o idee mai clară despre ce detalii mai poți adăuga. De asemenea, îți pot recomanda să adaugi câteva flori albe în niște vaze simple, fără detalii.
Continuând ideea despre flori, să vorbim puțin despre aranjamentele florale. Principala caracteristică a buchetelor minimaliste este aceea că sunt alcătuite dintr- un singur tip de floare, de obicei de o singură culoare. Pentru a contrasta, însă, poți folosi verdele tulpinilor, fiind un element cu care se poate jongla ușor. Florile naturale sunt întotdeauna atracția principală a oricărui fotograf profesionist de nuntă, când vine vorba de detalii. Spre deosebire de florile artificiale, cele naturale oferă un ambient elegant, rafinat și proaspăt sălii.
Rochie tradițională sau ținută lejeră?
Vestimentația va fi cea mai ușoară parte în cazul nunții minimaliste: pentru mireasă se potrivește o rochie simplă, fără detalii și cu o structură clară. Pentru mire, acesta poate renunța la clasicul costum și să aleagă o ținută casual, după propriul gust.
Aspectul invitațiilor de nuntă
Invitațiile de nuntă sunt primul contact al participanților cu evenimentul, deci acestea trebuie să respecte tematica nunții. Acestea trebuie să inspire liberatatea pe care acest tip de petrecere o confera, spre exemplu legat de codul vestimentar. O tendință apărută în ultimii ani este aceea a invitațiilor pe plexiglas. Recomandabil este ca aceasta să fie monocromă (eventual albă), iar plicul în care aceasta este înmânatăsă fie de o culoare puternică, precum movul sau chiar auriul.
Acum că ai aflat tot ce trebuie să știi despre nunțile moderne, ce părere ai? Crezi că ți se potrivesc? Caracteristicile principale sunt simplitatea și liberatea, deci, așa cum am mai spus, cumva opus de nunțile tradiționale. Însă, dacă vrei să spargi anumite bariere sau chiar să distrugi niște prejudecăți, poți încerca acest stil de nuntă unic, de unde vei avea clar o sumedenie de amintiri memorabile.
Sursa foto: mirragio.ro