Sanatate

Care sunt avantajele tratamentului dentar de implant rapid?

O mare parte din populatie intampina probleme in ceea ce priveste sanatatea danturii si a gingiilor. Daca in anumite cazuri aceste probleme necesita tratamente mai putin complexe, in situatia in care apar probleme precum pierderea unui dinte sau a mai multor dinti, atunci este nevoie de tratamente mai complexe precum impantul dentar. Implantul dentar presupune inlocuirea dintelui natural pierdut din diverse motive cu un dinte artificial realizat din materiale biocompatibile.

Ca si variante exista implantul dentar clasic, care necesita un timp mai mare pentru vindecare si pentru finalizarea tratamentului, sau implantul dentar rapid, acesta fiind un tratament mult mai rapid si tocmai de aceea se numeste „dinti intr-o zi”. In ceea ce urmeaza sunt amintite principalele avantaje ale tratamentului dentar de implant rapid.

Rapiditatea tratamentului stomatologic

Un prim avantaj de necontestat atunci cand vorbim despre tratamentul dinti intr-o zi Alexandria se refera la rapiditatea acestui tratament stomatologic. Prin faptul ca interventiile specifice unui implant dentar clasic precum extractia dintelui care nu mai poate fi salvat, implantarea radacinii dintelui artificial si toate celelalte operatiuni specifice sunt efectuate de medicul stomatolog in aceeasi zi. Acest lucru presupune ca pacientul va finaliza intr-un timp mult mai scurt tratamentul stomatologic.

Disconfort redus

Un al doilea avantaj al implantului dentar rapid este disconfortul mai mic pentru pacient. Daca in cazul implantului dentar clasic la fiecare etapa din cadrul tratamentului de implant pacientul ar fi intampinat disconfort si uneori chiar dureri, in cazul implantului rapid disconfortul este mult redus prin faptul ca cele mai multe dintre interventii si proceduri stomatologice sunt efectuate intr-o singura vizita la cabinetul stomatologic.

Reducerea numarului de vizite la cabinetul stomatologic

Datorita faptului ca majoritatea procedurilor in cazul tratamentului dinti intr-o zi Alexandria sunt realizate la o singura vizita la medicul stomatolog, timpul investit de pacient pentru vizitele la cabinetul stomatologic se reduce semnificativ comparativ cu tratamentul de implant dentar clasic.

Vindecare mai rapida

Desi tratamentul cu implant dentar rapid inseamna mai multe proceduri in aceeasi zi si uneori acest lucru poate genera un disconfort mare pentru pacient, faptul ca ulterior procedurile sunt mai putine la numar si doar pentru a verifica starea interventiei face ca vindecarea sa fie mult mai rapida comparativ cu implantul dentar clasic.

Costuri similare cu implantul dentar clasic

Daca ar fi sa pui in balanta costurile implantului dentar clasic si costurile implantului dentar rapid, acestea ar fi foarte asemanatoare prin prisma faptului ca materialele folosite sunt in linii mari aceleasi, iar procedurile sunt de asemenea identice. In functie de cabinetul stomatologic caruia te adresezi pentru acest tratament dinti intr-o zi Alexandria, vei putea suporta costurile implantului dentar rapid sub forma unei singure plati sau sub forma platilor in etape.

Desi nimeni nu isi doreste, se poate ajunge sa fie nevoie de inlocuirea unui dinte sau a mai multor dinti care din diverse motive s-au pierdut. Intr-o astfel de situatie poti avea in vedere avantajele tratamentului stomatologic de implant dentar rapid si sa te adresezi acelor clinici stomatologice care ofera astfel de tratamente dentare.

Distribuie