Relatii

De ce sunt imbratisarile indispensabile in cuplu?

De ce sunt imbratisarile indispensabile in cuplu

Ideale impotriva stresului, impotriva depresiei, dar in egala masura si impotriva unor afectiuni sau virusi…beneficiile imbratisarilor sunt numeroase. Mai ales in cuplu.

Ce este o imbratisare? Imbratisarea reprezinta un contact fizic care consta in a-l lua pe celalalt complet in brate. O imbratisare valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte, imbratisarea atinge sufletul.

Care sunt beneficiile imbratisarilor asupra santatii?

Este nevoie de minim o imbratisare pe zi pentru a supravietui acestor zile lungi si friguroase de iarna si mai ales pentru a evita sa racim. In orice caz, aceasta este concluzia la care a ajuns psihologul american Sheldon Cohen, de la Universitatea Carnegie-Mellon, din Pittsburg, SUA. Conform studiilor efectuate impreuna cu echipa sa, contractul piele pe piele are puterea de a intari anticorpii si de a spori rezistenta organismului la virusii de sezon. Tot din domeniul sanatatii, imbratisarile au in egala masura proprietati cardiovasculare. Contribuie la reducerea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac si a fluxului sanguin.

Care sunt beneficiile imbratisarilor asupra moralului?

Imbratisarile sunt veritabili aliati de pret ai sanatatii. Insa nu numai. Sunt in egala masura indispensabile pentru moral. Explicatia? Atunci cand doua persoane se imbratiseaza, creierul produce si elibereaza ocitocina, cunoscuta in egala masura sub numele de hormonul iubirii, hormonul fericirii. Acest hormon va produce un sentiment de bunastare imediat. Astfel, iarna,, atunci cand starile depresive sunt mai dese, imbratisarea se dovedeste a fi solutia ideala. Ce poate fi mai reconfortant decat caldura umana pentru a ne ridica putin moralul?

Datorita faptului ca are o contributie in ceea ce priveste reducerea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac si a fluxului sanguin, imbratisarea permite in egala masura eliberarea de ocitocina ceee ce inseamna ca are efecte benefice si impotriva stresului. Cu alte cuvinte, imbratisarile reduc stresul.

Imbratisarile in cuplu pot reduce sexul?

Imbratisarile sunt esentiale intr-un cuplu. In primul si in primul rand deoarece elibereaza acel faimos hormon despre care vorbeam mai sus. Creeaza deci un climat de incredere in propriile forte si incredere fata de partenerul de viata. Partenerii de cuplu se simt iubiti atunci cand primesc o imbratisare.

Imbratisarile reprezinta un complement al sexului. Insa nu pot sa inlocuiasca definitiv sexul.

Stiai ca 21 ianuarie este ziua internationala a imbratisarilor? In limba engleza, Hug Day. A fost gandita in anii ’80 de catre reverendul Kevin Zaborney care isi dorea sa incurajeze membrii aceleiasi familii sa se ia in brate pret de cateva secunde, ca dovada de tandrete.

Distribuie