Lifestyle

Descopera cele mai eficiente tipuri de aparate fizioterapie la domiciliu!

aparate fizioterapie la domiciliu

Data fiind natura afectiunilor care pot fi tratate prin fizioterapie, este de la sine inteles de ce, pentru multi oameni, accesul la acest tip de tratament este unul limitat. De obicei, centrele specializate nu realizeaza tratamente la domiciliu, iar pacientii rareori se pot deplasa la un astfel de centru.

Astfel, daca te afli intr-o asemenea situatie, este esential sa stii ce fel de aparate fizioterapie la domiciliu ai la dispozitie. Mai mult, astfel de aparate pot fi achizitionate si de centrele care doresc sa realizeze terapie specializata la domiciliu.

Cu ce anume se ocupa fizioterapia?

In caz de nu stiai, fizioterapia are rolul de a restabili, mentine si imbunatati bunastarea, functiile corporale si mobilitatea unui pacient. Pe scurt, acest tip de tratament ajuta pacientul din punct de vedere fizic – iar un astfel de ajutor influenteaza si la nivel psihic si nu numai.

Tocmai de aceea, in timpul unui tratament fizioterapeutic, pacientii sunt de obicei implicati activ in recuparea personala – fara implicarea acestora, scad sansele de reusita a tratamentului.

Ce tipuri de aparate fizioterapie la domiciliu poti folosi?

Exista foarte multe tipuri de aparate care pot face parte dintr-un tratament terapeutic – de la lasere terapeutice profesionale (portabile) la aparate de masaj cervical si aparate terapeutice de dimensiuni medii spre mari.

Partea importanta este sa obtii recomandarea medicului inainte de a achizitiona un produst destinat fizioterapiei. In cazurile grave, folosirea unui aparat fara o recomandare poate face mai mult rau decat bine.

Asadar, iata tipurile de aparate fizioterapie la domiciliu la care poti apela:

  • Lasere terapeutice – acestea au la baza, in cele mai multe cazuri, lumina infrarosie sau UV si sunt folosite pentru tratarea mai multor tipuri de afectiuni. Cele mai populare tipuri de lasere sunt cele tip ceas si care sunt folosite pentru tratarea bolilor cronice, precum hipertensiunea sau bolile renale;
  • Aparate medicale masaj cervical/lombar – din moment ce foarte multe persoane sufera de dureri de spate si nu numai, aparatele de masaj cervical/lombar (si nu numai) sunt destul de comune cand vine vorba de aparate fizioterapie la domiciliu. Acestea au la baza, de obicei, lumina infrarosie, impulsuri electrice, dar si tratament de tip magnetic;
  • Aparate de masaj pentru cap si ochi – acestea nu sunt atat de cunoscute, din moment ce rar pot fi gasite in farmacii sau in unitati comerciale. Partea interesanta a acestor aparate sunt capetele de masaj cu efect de acupunctura asupra scalpului. Unele aparate vin si cu pana la 200 de capete de masaj moi;
  • Aparate terapie multifunctionale – acestea sunt, de obicei, de dimensiuni medii, dar pot fi folosite pentru mai multe tipuri de tratamente. De exemplu, un astfel de aparat iti poate pune la dispozitie fizioterapie, tratament cu laser, tratament cu ultrasunete, acupunctura si nu numai.

Desigur, nu este usor sa gasesti aparate fizioterapie la domiciliu, mai ales daca vrei ca acestea sa fie si de calitate. Din fericire pentru tine, magazinul online www.ArtroMedicale.ro iti pune la dispozitie o selectie variata de aparate medicale de toate tipurile, nu numai pentru fizioterapie.

Totusi, inainte de toate, nu uita de recomandarea medicului specialist! Indiferent de afectiunile de care suferi, sfatul medicului este primul pas spre recuperare.

Distribuie