Moda

Alegerea unei rochii in functie de forma corpului

Alegerea unei rochii in functie de forma corpului

Atunci cand cumperi o rochie, este recomandabil sa iei in considerare forma tipului tau de corp, pentru a echilibra silueta. Trebuie sa iti subliniezi meritele, in timp ce distragi delicat atentia din anumite zone cu probleme. Astfel, avand in vedere numeroasele combinatii cu detalii, alegerea rochiei se transforma intr-o distractie interesanta.

Cateva nuante in alegerea unei rochii:

Rochia trebuie selectata pe baza a 5 tipuri diferite de forme ale corpului, si anume:

1. Triunghi cu varful in sus

Caracteristici: volumul este concentrat pe solduri si coapse, iar talia este pronuntata.

Accentul trebuie pus pe piept. Selecteaza modelele de rochii cu partea inferioara mai stramta, dar luminoasa. Optiunea ideala ar fi un model cu decor activ pe corset. De exemplu, corsetul poate fi realizat in contrast tesut cu cristale, imprimeuri, broderii, drapaje, dantele etc.

2. Triunghi cu varful in jos

Caracteristici: volumul este concentrat pe partea superioara a corpului, iar umerii sunt mai largi decat soldurile.

Daca ai sani mari, atunci trebuie sa alegi rochii cu un top mai intunecat si partea de jos mai deschisa. Cele mai multe stiluri de rochie pentru forma triunghi cu varful in jos, au partea de jos plisata sau croiala lalea. Poti pune accentul pe coapse folosind forme de arcuri, volane, drapaje, grafica activa si multe alte elemente decorative. Insa, totul trebuie sa fie moderat, evitand lucrurile fara gust cu decor excesiv.

3. Clepsidra

Caracteristici: talie clar definita, cu piept si coapse, de asemenea pronuntate in mod clar si avand aproximativ aceiasi parametri.

In acest caz, de fapt, nu este nevoie sa corectezi nimic. Poti fi numita o fericita proprietara a liniilor armonioase si feminine. Poti folosi aproape orice croiala a rochiilor, totul depinzand de preferintele tale.

4. Mar

Caracteristici: Solduri relativ subtiri, de aproximativ aceeasi dimensiune cu umerii si o burta mare, cu picioarele adesea subtiri.
Una dintre metodele principale de corectie vizuala a acestei forme de corp, sunt centurile late, de culori inchise si corsete. In acest caz, cele mai atractive siluete de rochii, sunt cele drepte, rochie-balon, rochii multi-strat, modele largi in partea de jos. De asemenea, detinatoarelor acestei forme, li se vor potrivi modelele de rochii cu suturi verticale ale corsetului. In plus, foarte superb pentru tipul de figura „Apple”, sunt rochii cu taietura oblica si in forma de V nickline.

5. Dreptunghi

Caracteristici: umerii si soldurile sunt proportionale, dar talia nu este clar definita.

Forma dreptunghiulara este reglata perfect cu ajutorul  curelelor late, rochii cu corset, cu modele geometrice, care creeaza un efect vizual de  talie mai subtire. Optiunile ideale sunt rochiile care au partea de jos intunecata si care sunt in contrast cu  corsetul de culoare mai deschisa si vice – versa.

Distribuie