Home & Deco

Ce ar trebui sa luam in calcul atunci cand achizitionam o lustra moderna?

Achizitionarea corpurilor de iluminat pentru casa dumneavoastra poate fi o sarcina destul de complicata, chiar si pentru designeri. Optiunile pot fi numeroase si variate, iar decorul camerei ar trebui sa se potriveasca. De aceea noi am creat acest ghid pentru a va ajuta sa gasiti cele mai bune lustre moderne.

Incepeti prin cautarea produselor pe site-uri web si vizitarea magazinelor.

Atunci cand vine vorba de alegerea unei lustre, nu ar trebui sa o achiztionati pe prima pe care o vedeti. In prezent exista optiuni de iluminare aproape nelimitate, iar dumneavoastra puteti incepe sa va ganditi  la o lustra care sa se potriveasca cu designul camerei. Este un spatiu vintage? Unul care este minimalist? Sau este o camera clasica? Acest lucru va poate ajuta sa va faceti o idee despre aspectul viitoarei lustre. De altfel, puteti accesa site-uri care propun diferite estetici si stiluri pentru camere, astfel incat sa vedeti ce tip de lustra s-ar putea sa se potriveasca perfect cu piesele de mobilier pe care le detineti deja.

Dupa ce v-ati decis asupra unui stil puteti merge la magazinele fizice sau sa accesati diferite magazine online pentru a cauta produsul perfect. Chiar daca unele persoane recomanda buticurile de vechituri sau magazinele SH, noi nu o vom face deoarece, de cele mai multe ori, aceste corpuri de iluminat nu mai sunt de actualitate atat in ceea ce priveste forma cat si tehnologia. Cumparati o lustra actuala, in nuante neutre, deoarece in acest mod va veti asigura ca nu se va demoda niciodata.

Alegeti o lustra care este dimensiunea corecta pentru camera. Nu uitati sa cautati si light solutions!

Daca instalati o lustra prea mare intr-un spatiu mic, aceasta va incarca vizual incaperea. Chiar daca veti incerca sa transformati lustra in elementul central al camerei, daca aceasta va fi prea mare, va avea un aspect inestetic. Pe de alta parte, daca dimensiunile sunt prea mici, lustra nu va fi observata. Totusi, tineti cont de faptul ca dimensiunile unui astfel de corp de iluminat depind in totalitate de dimensiunile camerei. Noi va recomandam ca inainte de a achizitiona o lustra sa masurati camera.

Completati paleta de culori si materialele

O lustra va trebui intotdeauna sa se potriveasca si cu celelalte elemente din camera, indiferent daca este vorba de mobila sau de elemente arhitecturale. Atunci cand cautati o lustra, ganditi-va in primul rand la nuantele si materialele care ies in evidenta in camera. Piesele de mobilier au mai multe culori sau sunt colorate doar intr-o singura nuanta? Acestea sunt lucrurile de luat in considerare atunci cand va uitati la lustre care au accesorii din sticla.

Nu este nevoie sa cumparati o lustra din materiale scumpe.

Daca vreti o lusta cu un aspect placut, le puteti alege pe cele cu elemente din sticla colorata. De altfel, pe piata exista si lustre facute din materiale naturale cum ar fi franghie, scoici, lemn reciclat, hartie si margele. Daca optati pentru un stil minimalist, cautati lustre care sa aiba detalii mici, insa spectaculoase, cum ar fi ornamentele mate sau diferite modele geometrice.

 

Distribuie