Ceaiurile pentru slăbit ar putea reprezenta soluția ideală în lupta cu kilogramele în plus. Ele sunt suplimente alimentare, nu înlocuiesc o alimentație și un stil de viață sănătos. Așadar, printr-o alimentație echilibrată și cu ajutorul ceaiului de slăbit poți ajunge la rezultatele dorite.
Poți alege ceaiuri pentru slăbit care sunt naturale, însă tot trebuie alese cu atenție. În compoziția lor ar trebui să fie plante naturale, care să ajute la reglarea tranzitului intestinal și să aibă un efect diuretic și ușor laxativ.
Dar cum te ajută un astfel de ceai să slăbești? Beneficiile pe care ți le oferă sunt multiple:
- Eliminarea toxinelor din corp
- Stimularea metabolismului
- Reducerea poftei de mâncare
- Normalizarea digestiei
- Eliminarea senzației de balonare
- Hidratarea organismului
- Eliminarea retenției de apă
Există multe ceaiuri pentru slăbit care oferă efecte adverse. Așadar, alege să te informezi în legătură cu ingredientele și să faci alegerea potrivită pentru corpul tău. După ce ingrediente ar trebui să te uiți pe eticheta ceaiului tău de slăbit?
- Senna este o plantă cunoscută pentru efectul ei ușor laxativ. Frunzele plantei facilitează detoxifierea și purificarea organismului.
- Ghimbirul contribuie la eliminarea toxinelor, are un efect antioxidant și energizant și ajută la scăderea colesterolului.
- Socul ajută la eliminarea apei din corp, reduce apetitul și are un efect ușor laxativ
- Scorțișoara îmbunătățește metabolismul și arde caloriile în plus fără a fi nevoie de efort.
- Ceaiul negru îți accelerează metabolismul, îți detoxifică organismul și îți îmbunătățește digestia
Cantitatea de ceai recomandată variază între una și trei căni pe zi. Trebuie să citiți cu atenție eticheta ceaiuri pentru slăbit și să nu depășiți dozele recomandate.
Care este diferența dintre ceaiuri pentru slăbit și ceai anticelulitic?
Ce este celulita? Celulita este reprezentată de grăsimea cu aspect neplăcut și excesul de lichide din țesuturile subcutanate. Este prezentă de cele mai multe ori la nivelul feselor, șoldurilor și coapselor. Are un efect inestetic, de aceea cele mai multe persoane încearcă să scape de ea.
Principalele cauze ale apariției celulitei sunt stresul, alimentația neadecvată, sarcina, sedentarismul.
Un Ceai anticelulitic cu rezultate are efecte diuretice și depurative care ajută la eliminarea toxinelor din corp. În combinație cu o dietă sănătoasă, atenție la lichidele consumare și exerciții fizice ceaiul anticelulitic are efectele dorite.
Spre deosebire de ceaiurile pentru slăbit, cel anticelulitic nu are efect asupra dispariției grăsimii din tot corpul. El facilitează dispariția celulitei din zonele în care aceasta este prezentă.
Ce beneficii are ceaiul anticelulitic? Are un puternic efect detoxifiant, facilitează eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge și a depozitelor de grăsime. Așadar, nu te ajută doar să ai un corp estetic, ci și sănătos. Optează pentru asocierea dintre ceaiuri pentru slăbit și cele anticelulitice.
Reglarea tensiunii arteriale este un beneficiu foarte important. Multe persoane se confruntă cu această problemă. Așadar, unii folosesc ceaiul anticelulitic strict din punct de vedere al rezolvării unor probleme de sănătate.
Ingredientele unui ceai, fie el de slăbit sau anticelulitic, trebuie să fie naturale și să nu genereze efecte adverse. Unele plante pot deveni agresive cu organismul tău în timp. De asemenea, în multe ceaiuri sunt folosite substanțe nocive care îți pot agrava problemele pe care doreai să le rezolvi.
Doza recomandată de ceai anticelulitic este de 1-2 căni pe zi, pe o perioadă de 2 luni. Nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează și persoanelor care au alergie la unul sau mai multe ingrediente ale respectivului ceai.