Diverse

Cum alegi corect balsamul de par?

Pentru a avea un par frumos si sanatos nu este suficient sa mergi frecvent la coafor, chiar daca este un coafor Dorobanti in care gasesti doar profesionisti. O buna parte din imaginea parului tau este obtinuta acasa, in momentul in care il ingrijesti, iar un rol important il are balsamul.

De ce sa folosesti balsam de par?

Balsamul de par are o multime de beneficii, ingrijind firul de par, hidratandu-l, facandu-l mai lucios si  mult mai usor de pieptanat. De asemenea, un balsam bun poate sa protejeze firul impotriva factorilor externi, evitand ruperea cuticulei.

Cum alegi corect balsamul pentru parul tau?

Pentru a te bucura de toate beneficiile pe care ti le da balsamul trebuie sa te asiguri ca il alegi corect. IN general, tipul de balsam ales trebuie sa tina cont de tipul firului de par de care te bucuri:

  1. Pentru parul subtire si fin. Cel mai bun balsam este cel de volum, cu un continut cat mai mare de proteine;
  2. Pentru parul uscat. Este foarte potrivit un balsam puternic hidratant, care poate ajuta la pieptanarea parului si la hranirea acestuia;
  3. Pentru parul normal, cu elasticitate buna. Este potrivit un balsam cu uleiuri naturale. In general, un astfel de par nu are nevoie de un balsam, insa folosirea unui astfel de produs poate oferi stralucire;
  4. Pentru parul vopsit. In cazul parului vopsit este nevoie de o extraprotectie. Balsamul trebuie sa asigure o hidratare foarte buna si sa sigileze culoarea;
  5. Pentrru parul ondulat. Este perfect un balsam nutritiv, cu cat mai multe elemente care ajuta la ordonarea si la catifelarea firului.

Atunci cand achizitionezi o sticla cu balsam trebuie sa acorzi atentie maxima ingredientelor si sa te asiguri ca este produs de un brand in care ai deplina incredere.

Cum se aplica balsamul?

Spre deosebire de sampon, care trebuie sa fie aplicat la radacina, balsamul trebuie sa fie aplicat de-a lungul firului de par. Este bine sa se pastreze o distanta de 4-5 cm fata de radacina si sa se concentreze atentia asupra varfurilor. Daca se foloseste balsam foarte aproape de radacina scalpul poate ajunge sa produca foarte mult sebun, ceea ce duce la aparitia senzatiei de par gras.

Balsamul trebuie sa fie folosit imediat dupa spalare si este potrivit atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Distribuie