În ultima vreme, au apărut diverși „experți” pe platformele de socializare, care oferă tot felul de sfaturi neavizate în privința întreținerii hainelor de blană.
Am stat de vorbă cu specialiștii care au experiență reală în domeniu și venim în întâmpinarea ta cu singurele reguli de care merită să ții cont, dacă vrei să depozitezi corect o vesta blana de aici, pe timp de vară. Aceste sfaturi se aplică și pentru orice altă categorie de articol vestimentar conceput din blănuri naturale. Iată ce să faci!
Evită subsolurile sau dulapurile aflate pe balcon, pentru a depozita o vesta blana
Chiar dacă, în mod ideal, condițiile de conservare a hainelor de blană sunt între 10 și 15 grade Celsius, este imposibil să le creezi într-un spațiu de locuit. Ca atare, trebuie să te adaptezi, iar specialiștii îți recomandă să optezi pentru spații întunecate, departe de razele soarelui.
Nu, subsolul nu este o soluție! Umiditatea crescută afectează derma, iar expunerea la lumină este un factor nociv pentru culoarea blănurilor. Nu opta nici pentru balcoane sau alte spații care prezintă umiditate mult prea ridicată sau posibilitatea ca razele UV să își facă simțită prezența.
Evită dressingurile realizate din arborele de cedru, ele usucă derma hainelor de blană
Cedrul este unul dintre materialele preferate ale producătorilor de mobilă. Există, pe piață, multiple modele de dressinguri realizate din acest tip de lemn, extrem de nociv pentru hainele de blană.
Cedrul absoarbe o mare parte din umiditate, deci – implicit – usucă derma hainelor de blană, oricât de calitative sunt ele. Mai mult, hainele vor prelua mirosul specific al acestui tip de lemn, de care vei scăpa cu mare dificultate. Cedrul are un miros puternic și distinctiv, nu uita. Mai mult, nivelul de umiditate trebuie să fie unul controlat pentru ca blana să rămână moale.
Evită husele de orice fel, inclusiv sacii de plastic pentru a depozita vestele de blană
Nu, nu există husă specială potrivită pentru a depozita hainele de blană. E atât de simplu: nu ai nevoie de acest accesoriu. Hainele de blană naturală sunt produse naturale, exact cum le spune și numele.
Ele nu „convețuiesc” cu masele plastice, nici cu husele, nici cu sacii și cu niciun fel de accesoriu de acest tip. Hainele de blană au nevoie să respire și trebuie evitat orice produs care împiedică acest proces. Mai mult, acoperindu-le riști să le tocești părul, să le deteriorezi sau chiar deformezi. Nu ai nevoie decât de un umeraș lat și de un dulap încăpător.
Folosește produse anti-molii, ca să îți protejezi vesta din blană naturală
Recomandate sunt spray-urile împotriva moliilor, care asigură protecție sporită hainelor concepute din blănuri naturale. Dacă ești îngrijorată de praful care se poate depune în dulap, atunci optează pentru un cearșaf subțire din bumbac, cu care să acoperi bara care ține umerașele.
Nu uita de spațiul care trebuie să existe între piesele vestimentare: minim 10 cm (optim 15 cm) între hainele de blană – asta spune regula, fiind distanța ideală pentru a evita orice risc de deformare. Dacă vei urma aceste reguli, te vei putea bucura – pe termen lung – de articolul vestientar premium, pe care îl poți transmite din generație în generație.
Casa de Blănuri MG, cel mai vechi magazin de haine blană din România: produse wow
Casa de Blănuri MG nu vinde doar simple haine blană, ci produse de lux, de cea mai bună calitate de pe piața din România. Vei găsi în acest magazin modele wow, articole vestimentare deosebite, cu cea mai lungă perioadă de garanție pe care o poți accesa la achiziția unei haine blana Casa de Blanuri MG. Merită pe deplin!