Copii

Figurinele, cele mai apreciate jucarii pentru copii

Intra si tu in lumea celor mai minunate figurine!Jucarii pentru copii adorate atat de catre baietei cat si de catre fetite pe care le pot anima in tot felul de jocuri. Sunt cele care dezvolta imaginatia copiilor si sunt cele mai apreciate in regatul jocurilor simbolice.

Alege si tu figurine, cu cele mai frumoase personaje realiste sau minunate, animale cunoscute sau extraordinare, decoruri gata de folosit sau improvizate… de care copiii nu au cum sa se plictiseasca vreodata.

Datorita celor mai frumoase figurine, copiii reproduc situatii din viata de zi cu zi, rejoaca scene vazute la televizor sau in realitate sau isi dau frau liber imaginatiei. Si in spatele acestor alegeri, regasim urmatoarele lucruri- reproducerea de evenimente traite de catre copil, o lumea interioara mai vizibila, atribuirea propriilor sentimente unor terte persoane, gestionarea emotiilor sau relevarea unor conflicte psihice.

Intre 12 si 18 luni, primele figurine. FIe ca este vorba despre un personaj, fie ca este vorba despre un anumit personaj sau o papusa, figurinele sunt apreciate inainte de toate datorita laturii lor senzoriale si manuale. Si mai ales, in acest caz, in mainile adultilor se exprima latura  simbolica a figurinelor.

Primele jucarii pentru copii de acest fel trebuie sa fie animale sau papusi bebelusi din plastic sau din latex, mai rotunjite si mai suple pe teme diferite, precum ferma, padurea sau marea.

De la 18 luni, animalele sau personajele prind viata. De la 18 luni, copilasii au capacitatea de a reprezenta mental unele persoane si actiuni. Si incep sa ii spuna unei figurine ce sa faca si ce sa spuna. Jocurile simbolice, permit in acest caz reproducerea unor secvente simple si sa exprime emotii facand animale sau personaje sa vorbeasca.

De la 24 de luni copilasii incep sa inventeze povesti prin intermedIul figurinelor. De exemplu, incep sa se joace de-a mama si de-a tata, de-a doctorul, folosesc instrumente muzicale si construiesc un decor specific. Fiecare figurina spune propria sa poveste si universul astfel creat poate sa reflecte preocuparile reale ale copiilor.

Intre 3 si 6 ani- figurine mici si cea mai mare imaginatie. Intre 3 si 6 ani, progresul limbajului si al gandirii insoteste bogatia povestilor si diversitatea temelor. Scenele si dialogurile pe care le imagineaza sunt cele care reflecta viata lor interioara si demonstreaza motivatiile lor inconstiente.

Fiecare figurina la fel ca si in povestile lor preferate, incarneaza un personaj bun sau un personaj rau. Animalele salbatice sau dinozaurii sunt propice exprimarii sentimentelor de teama, rivalitate sau agresivitate.

Figurinele pot sa fie stilizate sau foarte decorate, realiste sau fanteziste, echipate sau nu cu haine sau cu accesorii delicate de manevrat… iar tematicile sunt si ele din ce in ce mai diversificate- univers istoric, basme, animale fantastice, familie, un mediu legat de meserii sau de personajele din desene preferate…figurinele pot sa fie din ce in ce mai diversificate si sunt din ce in ce mai atragatoare pentru copii.

Figurinele sunt jucarii pentru copii prin intermediul carora acestia isi pot proiecta lumea interioara si care ofera cea mai mare bogatie in ceea ce priveste exprimarea.

Vezi noua colectie de figurine pe www.sergadionline.ro

Distribuie