Ca orice alt nutrient de baza, un nivel scazut de magneziu in organism poate conduce la instalarea anumitor afectiuni. Asadar, pentru a avea grija de sanatatea ta, este foarte important sa te asiguri ca ai un stil de viata sanatos care sa iti asigure toate substantele de care corpul tau are nevoie pentru a functiona corect. Pe langa o alimentatie corecta, este foarte important sa te odihnesti corespunzator, sa faci miscare zilnic si sa iti monitorizezi constant starea fizica.
Exista totusi persoane care tin cont de toate recomandari si totusi nu reusesc sa asimileze toate vitaminele si mineralele esentiale. In acest caz, se recomanda administrarea de suplimente naturale cu magneziu si alte minerale asociate pentru a nu exista riscul aparitiei de probleme de sanatate.
Care este rolul magneziului in organism?
Un mineral care este prezent in majoritatea elementelor din natura, inclusiv in corpul uman, magneziul este responsabil de buna functionarea majoritatii organelor si este element principal pentru functii vitale. In principal, ajuta la metabolizarea si sintetizarea celorlalte minerale si vitamine necesare pentru corp.
Punctual, o doza optima de magneziu ajuta la prevenirea bolilor digestive si respiratorii, sau a diabetului. Acest lucru se datoreaza faptului ca este responsabil de metabolizarea carbohidratilor, ceea ce inseamna ca stabileste nivelul de zahar din sange.
Beneficiile magneziului pentru sanatate sunt recunoscute la nivel general si de aceea, o cantitate mult prea mica este asociata cu numeroase boli si afectiuni. De asemenea, prin functia de transportare a ionilor de calciu, potasiu, sodiu sau fier, contribuie activ la intarirea sistemului muscular.
Nu in ultimul rand, combate semnele cronice de oboseala si extenuare fizica, asigurand un nivel optim de energie.
Cum se manifesta deficitul de magneziu?
Fiind un compus atat de important, atunci cand se instaleaza un deficit in organism, semnele nu intarzie sa apara. Principalul indiciu in acest sens il reprezinta oboseala excesiva, chiar daca nu exista probleme evidente de odihna. De asemenea, aparitia. unor afectiuni psihice precum irascibilitatea acuta, anxietatea sau depresia, poate fi cauzata de o carenta la acest nivel. Afectiunile motrice, ca durerile musculare sau osoase pot fi de asemenea cauzate de un nivel redus de magneziu. Simptome specifice anemiei (deficiente de respiratie, palpitatii, aritmie) pot fi si ele semne ale unei cantitati prea mici de magneziu in corp.
Principalele cauze care conduc la scaderea nivelului de magneziu din organism
Alimentatia saraca in nutrienti, oboseala si stresul sunt principalele cauze care impiedica asimilarea corecta a acestui mineral. De asemenea, viciile practicate constant precum fumatul, consumul de alcool sau chiar drogurile, conduc in mod direct la scaderea rapida a nivelului de magneziu. Exista si numeroase afectiuni care interfereaza cu aceste procese. Diabetul, bolile renale si cele hepatice, pancreatita sau bolile digestive s-au dovedit a fi inamici directi ai magneziului.
Magneziul in stare naturala
Pentru a te asigura ca previi pe cat posibil riscul afectiunilor derivate din aceste carente, este important sa exploatezi toate sursele naturale existente. Cele mai bogate alimente din acest punct de vedere sunt: fructele oleaginoase, spanacul si legumele cu frunze verzi, semintele, cerealele, ciupercile, carnea de pui si de vita, pestele lactatele, avocado si alte fructe.
Suplimentele cu magneziu
Pentru acele persoane care nu isi pot asigura necesarul zilnic prin alimentatie sau care sufera de diverse afectiuni care impiedica obtinerea lui pe cale naturala, magneziul complex poate fi asigurat prin administrarea de suplimente alimentare. Fie ca este sub forma de comprimate sau capsule, absorbtia sa se face la fel de eficient, fiind o metoda sanatoasa de a atinge concentratia recomandata.
Descopera oferta Go Vita si bucura-te de cele mai bune preturi la toata gama de magneziu suplimente!