Sanatate

Masajul Mecanic – Cum funcționează și cât este de eficient?

Masajul mecanic poate fi facut impreuna cu alt tratamente pentru a trata tesutul moale din organism. Exista diferite tipuri de echipamente de masaj mecanic. Masajul mecanic poate fi folosit pentru a trata aumite probleme locale sau probleme mai mari.

Masajul mecanic este adesea preferat in defavoarea masajului manual deoarece este mai impersonal, folosind o masinarie, si nu mainile.

Masajul mecanic produce un efect similar precum masajul manual, inclusiv circulatia, imbunatateste relaxarea si reduce durerea.

Ce este masajul mecanic?

Masjul mecanic este un masaj relaxant foarte placut ce reprezinta manipularea tesutului moale folosind diferite masinarii folosite pentru a ameliora tensiunea musculara, durerile si imbunatatirea circulatiei, dar si imbunatatirea conditiilor la nivelul pielii.

Mai multe tupuri diferite de masaj mecanic produc un efect smiilar cu cel al tratamentului masajului manual.

Masinariile folosite la masajul mecanic pot varia de la obiecte mici concepute pentru masarea anumitor zone specifice, locale pana la masinarii mari, pentru zone mai mari din corp.

Tipuri diferite de masaj mecanic

Masajul mecanic poate fi de mai mult efeluri. Cele mai cunoscute tipuri de masaj mecanic sunt:

 • Vibratoare giratorii
 • Vibratoare de percutie
 • Vibratoare audio-sonice

Un vibrator giratoriu este un echipament folosit pentru a oferi masaje intense, adanci folosind tehnici de manipulare cunoscute.

Efectuele masajului giraturiu includ stimularea circulatiei sanguine si limfatice, cresterea drenajului limfatic, cresterea temperaturii la nivelul muschilor, detensionarea musculara si relaxarea tensiunii musculare. Miscarile, presiunea si adancimile pot fi alterate prin schimbarae capurilor aplicatoare.

Un masaj creat de vibratorul giratoriu ajuta la obtinerea unui masaj profund intr-un tip fpoarte scurt si poate fi folosit in combinatie cu multe tehnici de masaj manual.

Vibratorul de percutie este un dispozitiv folosit care are rolul de a masa zone mai mici din organism. Vibratorul de percutie produce o miscare in sus si in jos, similara cu cea a tehnicii numite „tepotement” din masajul manual suedez.

Vibratorul de percutie are un cap aplicator diferit care poate creste sau descreeste intensitatea vibratiilor. Datorita marimii capului de aplicare si a vibratorului de percutie, acesta poate fi eficient pentru a trata muschi mici precum deltoizii, muschii gatului si muschii umarului.

Vibratorul audio-sonic este un alt dispozitiv care este folosit frecvent cu un masaj de sport. Acest instrument produce valuri de vibratii cu sunete prin piele care ofera o penetrare muscular profunda, pana la 5-7 cm adancime.

Valurile sunetelor produc vibratii audio-sonice care sunt perfecte petru rameliorarae problemelor ale tesutului profund.

Cand te poate ajuta masajul mecanic?

Masajul mecanic este un tratament eficient folosit pentru a tratea:

 • Durerea acuta
 • Durerea cronica
 • Ranile
 • Ameliorarea tensiunilor musculare

Masajul mecanic poate fi folosit pentru a ajuta la reducerea durerii cronice. Durerea cauzata de o ciculatie proasta si de tesutul afectat sau muschii tensionati poate fi tgratata cu ajutorul masajului mecanic. masajul mecanic imbunatateste circulatia si tehnica de frictiune a masajului ajuta la ridicarea temperaturii muschilor, ceea ce duce la relaxarea muschilor si la reducerea durerii.

Masajul mecanic poate ajuta la redurecea durerii musculare totodata prin stimularea indepartarii deseurilor.

Masajul mecanic poate ajuta la cresterea ratei metabolice in tesuturi. Rata metabolica poate ajuta la imbunatatirea circulatiei, la reducerea durerii si la crestrea ratei metabolismului, promovand relaxarea.

Masajul mecanic produce o crestere a oxicenului asupra zonelor afectatae stimuleaza organismul sa trimita mai multi nutrienti si mai mult oxigen pentru a trata tesutul respectiv.

Masajul mecanic poate ajuta totodata la recuperarea mai rapida prin indepartarea deseurilor.

Masajul mecanic ajuta la  eliberarae tesutului muscularprin stimularea circulatiei sangelui si prin cresterea temperaturii.

masaj mecanic

temperatura crescuta ajuta al relaxarea muschilor. Muschii tensionati pot cauza o cirulatie proasta, asadar masajul mecanic poate stimula muschii si produce mai mult sange in anumi ezone.

Cresterea circulatiei si frictinuea ajuta la cresterea tempraturii in tesutul moale, promovand relaxarea.

Efectele fiziologice ale masajului mecanic.

Utilizarea masajului mecanic poate avea nenumarate efecte asupra organismului. Un masaj meganic pote stiula circulatia, poate creste drenajul limfatic si poate imdeparta deseurile

Principalele efecte fiziologice ale masajului il repretzisnta stimularea circulatiei sangin. Miscarile in timpul masajului pot imbunatati circulatia sangelui , indepartand sangele deoxigenat.

Cresterea rezervelor de sange dein vene creste rata metabolismului la tesuturi. Rata metabolica este rata de energie folosita in tesuturi. Sangele creste rata metabolismului si imbnuatateste conditiile tesutului.

Fluxul de sange crescut ajuta totodata la cresterea temperaturii, care duce la relaxarea muschilor si la ameliorarea durerii.

Masajul limfatic ajuta totodata la stimularea sistemului limfatic in organism

Indepartarea deseurilor (a toxinelor) din organism are totodata efecte fiziologice extraordinare. Acestea se pot acumula in tesuturi si pot cauza durere, asadar, odata cu indepartarea acestora, poti scapa de senxzatia de durere.

Masajul mecanic poate ajuta la indepartarea toxinelor si la incurajarea unei oxigenari corespunzatoare. Reducerea toxinelor din organism poate imbunatati conditiile tesuturilor si poate ajuta la obtinerea unor muschi mai sanatosi.

Care sunt beneficiile masajului mecanic?

Exista multe beneficii ale obtinerii unui masaj mecanic. Acestea sunt:

 • Imbunatatirea circulatiei
 • Reduerea tensiunii musculare
 • Cresterea drenajului limfatic
 • Imbunatatirea tonusului pielii

Masajul mecanic poate ajuta la imbunatatirea circulatiei in organism. O circulatie necorespunzatoare poate duce la oboseala, boli si dureri musculare. Masajul mecanic stimuleaza circulatia prin vibratie si miscarea prin diferite tehnici.

Atingerea masajului pe piele creeaza frictiuni si creste numarul de capilare, ajutand la dilatarea vaselor de sange.

Un masaj mecanic poate ajuta la cresterea drenajului limfatic in organism. Vibratiile stimultane si miscarile de percutie cresc fluxul limfatic in organism. Stimularea sistemului limfatic este importanta pentru a indeparta toxinele din organism. Durerea poate fi ameliorada datorita reducerii toxinelor sau a deseurilor precum acidul lactiv.

Masajul mecanic poate fi totodata benefic pentru tonusul pielii. Continuarea presiunilor puternice pe tesutul adipos poate creste circulatia si poate imbunatati textura pielii.

Concluzie

Masajul mecanic este folosti asupra tesutului moale. Exista multe tipuri de echipamente de masaj, inclusiv vibratorul giratoriu, vibratorul de percutie si vibratorul audio-sonic.

Masajul mecanic poate produce un efect similar cu cel al masajului manual prin obtinrea unui masaj mecanic. beneficiile masajului mecanic sunt imbunatatirea circulatiei, reducerea tensiunii, imbunatatirea sistemului limfatic si imbunatatirea conditiilor la nivelul pielii.

Masjaul mecanic poate fi totodata preferat fata de tipurile de masaj manual, deoarec este mai impersonal si nu e nevoie atingerea umana. Persoanele introvertite care nu suporta contactul uman se pot bucura mai mult de un masaj mecanic decat de unul manual.

Distribuie