Dacă ai investit într-un iPhone, cu siguranță, ultimul lucru pe care ți-l dorești este să riști să îi deteriorezi ecranul. Ce ai de făcut pentru a evita asta? Este simplu, ai nevoie de o folie pentru ecran. Le găsești la tot pasul, însă ideal este să te orientezi către cele de calitate superioară, care rezistă mai bine în timp, nu se dezlipesc și asigură protecția de care are nevoie un telefon. Așadar, descoperă gama de folii de protectie pentru iPhone și bucura-te de prețurile avantajoase!
Foliile sunt esențiale pentru protejarea telefonului tău
După cum știi deja, protejarea ecranului iPhone-ului tău este o necesitate în ziua de azi, iar zgârieturile și micile lovituri sunt inevitabile în utilizarea zilnică. O folie de protecție bună poate preveni multe mici accidente care, pe termen lung, pot afecta funcționalitatea ecranului. Mai mult decât atât, în cazul unei căderi accidentale, folia poate absorbi o parte din șoc și reduce riscul de spargere a ecranului, ceea ce te-ar putea costa mult mai mult decât prețul unei simple folii de protecție.
Există mai multe tipuri de folii?
Pe piață se găsesc diferite tipuri de folii pentru iPhone, iar cele mai populare în ziua de azi sunt cele din sticlă deoarece sunt mai durabile și se fabrică printr-un proces de încălzire și răcire rapidă, care le întărește și le face rezistente la impacturi majore. Pe de altă parte, foliile din plastic oferă o protecție de bază împotriva zgârieturilor și sunt mai subțiri și mai flexibile, ceea ce le face ușor de aplicat pe ecran. Există și folii hibride, care combină caracteristicile foliilor de sticlă și ale celor din plastic, oferind o protecție eficientă împotriva zgârieturilor și a loviturilor, fără a adăuga prea multă grosime telefonului. În plus, există și folii speciale, de exemplu cele care au un filtru pentru lumina albastră, care reduce oboseala oculară sau o finisare mată, care previne amprentele și reflexiile.
Ce trebuie să faci pentru a lipi corect folia
Aplicarea corectă a unei folii de protecție pe iPhone-ul tău este foarte importantă pentru a asigura că își va îndeplini funcția fără a interfera cu sensibilitatea ecranului. Începe prin a te asigura că ești într-un mediu cât mai lipsit de praf, pentru a evita prinderea particulelor sub folie. Curăță bine ecranul telefonului cu o soluție specială și o lavetă din microfibră, eliminând orice urmă de praf sau amprente. Odată ce ecranul este complet uscat și curat, îndepărtează stratul protector al foliei, având grijă să nu atingi suprafața adezivă. Aliniază folia cu atenție la marginile și la decupajele ecranului, apoi aplic-o începând dintr-un capăt până la celălalt. Folosește un card bancar pentru a netezi folia și pentru a elimina bulele de aer, iar dacă apar bule mari sau dacă folia nu este aliniată perfect, poți ridica ușor folia și reaplica, având grijă să nu introduci praf în acest proces.
După cât timp trebuie să schimbi folia
Durata de viață a unei folii de protecție depinde de mai mulți factori, inclusiv de tipul acesteia, de frecvența utilizării telefonului și de condițiile în care este folosit. În general, o folie de protecție ar trebui schimbată atunci când începe să prezinte semne vizibile de uzură, precum zgârieturi profunde, crăpături sau dezlipiri la margini. Îți poți da seama că este timpul să schimbi folia dacă aceasta se curăță din ce în ce mai greu sau dacă observi o scădere a sensibilității la atingere. Unele pot rezista chiar și câțiva ani, pe când altele au nevoie de înlocuire după numai câteva luni, așa că alege direct folii de protecție pentru iPhone de la MagGenius pentru a avea garanția calității.