Sanatate

Recuperarea de dupa operatia de augmentare mamară

Operația de mărire a sânilor este una dintre cele mai populare proceduri cosmetice. Multe femei raportează niveluri mult mai ridicate de încredere în sine și fericire în urma procedurilor de mărire a sânilor și sunt extrem de mulțumite de rezultatele operațiilor lor. Cu toate acestea, înainte de operație, informarea cu privire la ce să se aștepte după operație și cât timp va dura să se simtă complet recuperate, le poate ajuta să se pregătească mai bine pentru ceea ce poate fi o experiență de transformare a vieții.

Cât va dura recuperarea completă?

Este important să știi că, deoarece corpul fiecărei femei este unic, nu există o cronologie exactă pentru recuperare. Cu toate acestea, majoritatea chirurgilor sunt de acord că o recuperare completă poate dura în medie aproximativ șase săptămâni, iar femeile pot observa că se simt perfect bine după aproximativ o săptămână. Chirurgul tău estetician va putea să îți evalueze starea generală de sănătate și să îți ofere o cronologie mai precisă înainte de procedură.

Etape de recuperare postoperatorie

Post-operație

Imediat după ce te vei trezi din anestezie, probabil că te vei simți amețită și vei simți durere. Poate fi puțin neplăcut, dar aceste efecte ar trebui să dispară în câteva ore. Cu toate acestea, vei avea nevoie de cineva care să te conducă acasă și să stea cu tine peste noapte.

Primele cinci până la șapte zile

De obicei, primele trei până la cinci zile sunt cele mai inconfortabile. Medicul îți va prescrie probabil medicamente pentru durere, iar chirurgul îți poate recomanda chiar și tratament injectabil pentru a ușura disconfortul în primele 72 de ore. După primele câteva zile, majoritatea femeilor pot gestiona disconfortul postoperator cu analgezice fără prescripție medicală. În plus, majoritatea femeilor pot reveni la slujbele de birou la aproximativ o săptămână după operație.

Următoarele câteva săptămâni

După prima săptămână, pacienții sunt încurajați să se avânte la exerciții ușoare și să revină la o rutină zilnică normală. Disconfortul ar trebui să fie minim până în acest moment, dar medicii le sfătuiesc pe femei să se abțină de la activități obositoare sau intense, cum ar fi alergarea, călăria sau antrenamentele riguroase. Ridicarea greutăților este, de asemenea, descurajată până când acestea nu sunt complet recuperate. Pacienților cu joburi ce presupun forță de muncă intensivă li se recomandă să ia o pauză timp de cel puțin trei săptămâni.

Recuperare totală

În timpul programării de verificare, medicul va putea evalua cât de mult a progresat vindecarea operației. În general, după două luni, majoritatea pacienților sunt complet pregătiți pentru a relua toate activitățile normale. Este vital să urmezi cu atenție instrucțiunile de îngrijire ale medicului tău chirurg, astfel încât implanturile să se vindece corect și să nu existe complicații.

Sfaturi pentru o recuperare lină

Există câteva lucruri la care ar trebui să te aștepți în zilele și săptămânile următoare operației de mărire a sânilor. În primul rând, va exista o cantitate considerabilă de durere și inflamare. Acest lucru este normal și se va disipa în mod natural în timp. Pentru a ajuta la reducerea acestei dureri și pentru a accelera vindecarea, este recomandat să investești într-unul sau două sutiene de recuperare.

Aceste articole de îmbrăcăminte sunt special concepute pentru a maximiza confortul postoperator, dar oferă și stabilitate implantului, circulație crescută și compresie ușoară pentru a asigura un drenaj limfatic adecvat. Ele pot fi achiziționate în multe stiluri și țesături, ceea ce înseamnă că poți alege una care se va potrivi cel mai bine nevoilor și corpului tău.

Amintește-ți că ți se va cere să porți un sutien în orice moment după operație, așa că este important să cauți caracteristici precum material respirabil, design fără cusături, bretele reglabile și o potrivire fără presiune. Unele stiluri au chiar benzi care te ajută să te adaptezi confortabil la orice inflamare postoperatorie care apare.

Un alt sfat este să îți pregătești casa și garderoba înainte de procedură. Prima săptămână după operație va fi cea mai dificilă, așa că este înțelept să ai toate treburile casnice, cumpărăturile necesare realizate în prealabil, astfel încât să te poți odihni pe deplin. Unii medici recomandă, de asemenea, să îți cumperi medicamentele pentru durere cu o zi înainte de procedură, astfel încât să poți avea medicamentele la îndemână de îndată ce ai nevoie de ele.

Dacă este posibil, cere unui prieten sau partener să te asiste după operație, mai ales dacă ai copii. Nu vei putea ridica copii mici timp de câteva săptămâni în timp ce te recuperezi, așa că solicită asistența celor apropiați în săptămânile de după procedură.

În cele din urmă, asigură-te că te odihnești din plin și menții bucătăria aprovizionată cu alimente sănătoase și băuturi hidratante pentru a-ți accelera vindecarea. Amintește-ți că veți fi  obosită așa că păstrarea alimentelor ușoare și la îndemână te va ajuta să îți stimulezi apetitul.

 

Distribuie