Relatii

Sfaturi pentru a comunica mai bine cu partenerul

Sfaturi pentru a comunica mai bine cu partenerul

Pentru un barbat, o femeie nu este doar un obiect de contemplare si o amanta, ci si un interlocutor. Nu fiecare femeie stie cum sa comunice cu un barbat, insa cunoasterea  unor caracteristici psihologice masculine, sunt usor de invatat.

Fii o buna ascultatoare

Multe femei cred ca cel mai bun mod de a convinge un barbat,  este sa inceapa sa se adreseze agresiv si sa-si expuna punctele de vedere si argumentele in favoarea sa. Insa, de multe ori, acest comportament impiedica realizarea intelegerii reciproce. Pentru a comunica mai bine cu partenerul, in primul rand este necesar sa devii tu insuti,  ascultatoare, atenta si recunoscatoare.

Interesul sincer – cheia succesului

Arata-ti interesul pentru partenerul tau, punandu-i intrebari la care el iti va raspunde cu placere. Asculta povestea lui despre el insusi si lucrurile care sunt importante pentru el. Dandu-i ocazia de a vorbi, incearca sa directionezi conversatia in directia cea buna catre tine, incercand sa ramai totusi,  in interesul partenerului.

Nu comunica criticand

Nu comunica criticand

Daca punctul de vedere al partenerului, discutia contravine opiniei sale. Nu te grabi sa-l critici si sa insisti. Incearca sa fii mai diplomata, si nu vorbi mai mult despre punctele tale de vedere. Pune-i cateva intrebari, la care partenerul trebuie sa raspunda pozitiv. Astfel, va fi mai usor sa ajungi la un acord in cursul conversatiei ulterioare sau asa-numitului secret al lui Socrate. In cazul in care esti totusi fortata sa subliniezi eroarea interlocutorului, atenueaza criticile printr-o recunoastere corespunzatoare si sincera a punctelor forte ale adversarului. Nu te concentra asupra punctelor slabe ale pozitiei sale, amintindu-le ocazional.

Nu lasa dezacordurile sa se dezvolte in cazul unei dispute

Singura cale de a castiga o disputa, este de a o evita. Daca exista dezacorduri, nu renunta la dorinta de a lua imediat o pozitie defensiva, iar la tot ce  a spus partenerul „in baioneta”, pastreaza-ti calmul.  Cand doi parteneri sunt mereu de acord intre ei, unul dintre ei este inutil. A avea vederi diferite este natural. Dupa ce te-ai familiarizat cu opinii diferite, vei intelege ce aspecte ale problemei ti-au lipsit. Acest lucru iti va permite sa corectezi si sa-ti completezi punctul de vedere. Respecta opinia altcuiva si nu te grabi sa ii spui interlocutorului ca nu are dreptate, impunandu-i ca in acelasi timp, sa-si recunoasca greselile.

Lasa-ti partenerul sa creada ca ideea ii apartine

De regula, oamenii tind sa aiba incredere in propriile lor idei mai mult decat ceilalti, asa ca in loc persisti,  incearca sa il faci pe partenerul tau sa creada ca ideea ii apartine.

Distribuie