Bolile neurologice afecteaza un numar semnificativ de persoane din lumea intreaga. Diversitatea bolilor neurologice imparte aceste afectiuni in cele de natura primara si in afectiunile neurologice de natura secundara. In cazul acelora de natura primara regasim afectiunile precum dementa, scleroza multipla, epilepsie si boala Parkinson. Acestea isi au originea la nivelul sistemului nervos central.
Aftectiunile neurologice de natura secundara au drept cauze alte afectiuni medicale de tipul acelora infectioase, vasculare, autoimune, inflamatorii si metabolice. Printre afectiunile medicale neurologice secundare se regasesc meningita, accidentul vascular cerebral, contuziile cerebrale, encefalita, polineuropatia diabetica sau hernia de disc intervertebrala.
Indiferent daca vorbim despre diagnosticarea sau tratarea afectiunilor neurologice, este nevoie ca pacientii care suspecteaza posibilitatea de a suferi de o astfel de afectiune sa apeleze la un centru medical specializat in servicii medicale in neurologie Bucuresti.
Specificul consultatiei neurologice
Odata ce ai luat decizia sau odata ce ai primit recomandarea din partea unui medic generalist sa te prezinti la un consult neurologic, este important sa cunosti care sunt aspectele generale ale consultatiei neurologice. Primul pas il reprezinta o discutie medic-pacient sau chiar si cu familia pacientului, daca este necesara o astfel de discutie.
In cele mai multe situatii consultatia neurologica include si examinarea in baza unor teste care sunt efectuate pentru a verifica componente apartinand sistemului nervos. Aceste teste vizeaza verificarea reflexelor pacientului, memoria acestuia, forta musculara sau anumite reactii naturale ale organismului in functie de supunerea acestuia la diferiti stimuli.
Pornind de la aspectele identificate in urma acestor doua etape in consultatia neurologica, medicul specialist poate alege sa continue investigatiile prin solicitarea unor informatii suplimentare care pot fi obtinute prin efectuarea unui IRM cerebral sau a unui IRM la coloana vertebrala, EMG ori a diferitelor analize de sange. De asemenea, medicul specialist poate solicita consultatii in alte ramuri medicale, analize care sa ajute la intelegerea simptomelor manifestate de catre pacient.
Toate aceste investigatii sunt folosite pentru a incepe monitorizarea pacientului, daca medicul considera necesar acest lucru, sau stabilirea unui tratament. In anumite situatii pacientul va fi doar monitorizat si va primi anumite indicatii privind adoptarea unui stil de viata adecvat evitarii unor probleme neurologice. In alte situatii specialistul in neurologie Bucuresti va prescrie un tratament care trebuie inceput de indata.
Servicii medicale specializate in neurologie in Bucuresti
Diagnosticarea si stabilirea unui plan de tratament in cazul afectiunilor neurologice necesita expertiza si experienta unor medici specializati. In acest sens afectiunile si bolile neurologice trebuie sa fie diagnisticate intr-un centru medical specializat in domeniul neurologic. Intr-un astfel de centru medical care ofera servicii de neurologie pot fi diagnosticate boli precum scleroza multipla, boala Alzheimer, boala Parkinson, migrenele sau epilepsia.
Este important sa te adresezi unui astfel de centru medical atunci cand ai dubii sau nelamuriri cu privire la anumite simptome care pot fi usor asociate eronat cu alte stari de oboseala, stres sau alte afectiuni medicale.
Centrul Medical ProMemoria ofera o gama completa de servicii in domeniul neurologic, punand la dispozitia pacientilor o echipa de medici specializati pe diferite ramuri ale neurologiei. Mai multe detalii poti gasi pe www.pro-memoria.ro.