Dieta

Beneficiile uimitoare ale uleiului de nuca de cocos

Beneficiile uimitoare ale uleiului de nuca de cocos

Exista un motiv pentru care mamele si bunicile noastre au insistat intotdeauna asupra utilizarii regulate a uleiului de cocos – uleiul vine cu o serie de beneficii minunate. Desigur, nu s-ar fi putut insela, nu-i asa? Uleiul de cocos, ceea ce putem numi si uleiul minune, ne ofera cele mai bune dintre cele mai bune beneficii, dintre care majoritatea sunt necunoscute pentru cativa dintre noi.

Acest articol vorbeste despre principalele moduri in care uleiul de cocos poate fi avantajos pentru noi si, de asemenea, despre orice altceva trebuie sa stim despre el.

Uleiul de cocos – Ce trebuie sa stim

Ce este mai important decat sa cunoastem beneficiile unui anumit ingredient? Este sa stii despre ingredientul in sine. Revenind la subiect, uleiul de cocos este un ulei comestibil care este extras din miezul nucilor de cocos mature recoltate din nuca de cocos. Uleiul de nuca de cocos pur (numit si ulei de cocos virgin) contine aproximativ 92% grasimi saturate, care este una dintre cele mai inalte compozitii dintre alimente si uleiuri care contin grasimi saturate

La fel ca orice grasime, si uleiul de cocos este un amestec de acizi grasi. Acizii laurici si miristici sunt cei doi acizi grasi majori prezenti in ulei (44% din acidul lauric si 16,8% din acidul miristic), care sunt responsabili pentru majoritatea beneficiilor pe care le ofera uleiul. Uleiul de cocos extra virgin este extras din nuci de cocos proaspete maturate.

Conform USDA National Nutrient Database, o lingura de ulei de cocos contine urmatoarele: 117 calorii 0 grame de proteine, 13,6 grame de grasimi (11,8 saturate, 0,8 mononesaturate si 0,2 polinesaturate) 0 grame de carbohidrati.

Contine antioxidanti

Contine trigliceride cu lant mediu (MCT), acid lauric bogat in antioxidanti si se gaseste si in laptele matern. Ajuta organismul sa absoarba alte minerale si substante nutritive. Un alt beneficiu important este ca contine colesterol zero. Prezenta MCT face, de asemenea, uleiul rezistent la caldura ridicata, iar uleiul nu se descompune si nu elibereaza toxine atunci cand este utilizat pentru prajire si gatit.

Uleiul de cocos fusese criticat foarte mult, deoarece unii oameni de stiinta l-au promovat in mod gresit ca un ulei care creste colesterolul LDL. Cu toate acestea, descoperirile recente sugereaza contrariul si spun ca uleiul de cocos nu creste colesterolul LDL. Este mai degraba responsabil pentru cresterea colesterolului HDL bun.

Deoarece aceasta diferenta nu a ajuns niciodata in mod corespunzator la masa, chiar si astazi, predomina multe conceptii gresite cu privire la acest petrol. 50% din grasimea prezenta in uleiul de cocos este de un tip rar si este cunoscut sub numele de acid lauric. Corpul uman transforma acidul lauric in monolaurina, care este bogata in proprietati antibacteriene, antivirale si antiprotozoale. Acidul lauric este cel mai puternic distrugator al bacteriilor gram-negative si al virusului, iar uleiul de cocos este sursa principala a acestui acid pe pamant.

Antiinflamatoriu

Uleiul de cocos afecteaza direct prin suprimarea inflamatiei si repararea tesuturilor deteriorate din corp. De asemenea, contribuie prin restrictionarea microorganismelor intestinale daunatoare care duc la inflamatii cronice.

Monogliceridele si acizii grasi cu lant mediu prezenti in uleiul de cocos sunt similari cu cei din laptele mamei. Acesti acizi au proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii extraordinare si perturba structura lipidica a microbilor, provocand astfel dezactivarea lor. Desi nuca de cocos elimina bacteriile negative, nu afecteaza bacteriile intestinale care sunt bune pentru sanatate. Toate faptele de mai sus demonstreaza ca consumul de ulei de cocos este bun pentru sanatate si poate ajuta la reducerea simptomelor hipotiroidismului, cum ar fi inflamatia, durerile articulare, oboseala si cresterea in greutate.

Distribuie