Lifestyle

Bucura-te de beneficiile aduse de practica de yoga in viata ta

Cursuri Yoga in Bucuresti

Daca in urma cu ceva ani era foarte greu sa auzi vorbindu-se despre yoga in Romania, dar mai ales sa gasesti oameni care practica yoga, astazi lucrurile s-au schimbat. Acest lucru este vizibil in toate mediile si tot mai multe persoane descopera numeroasele beneficii pe care practica de yoga le aduce in viata de zi cu zi.

Pe langa faptul ca tot mai multe persoane se documenteaza cu privire la ceea ce inseamna yoga, si numarul de persoane care participa la cursuri yoga in Bucuresti sau in alte orase din tara este in continua crestere. Foarte pe scurt, yoga se refera la antrenarea concomitenta a corpului si a mintii. In ceea ce urmeaza vei putea gasi cateva dintre cele mai importante beneficii pentru care merita sa inveti care sunt practicile yoga.

1. Contribuie la cresterea gradului de atentie asupra prezentului

De cele mai multe ori oamenii nu traiesc in prezent si se gandesc fie la trecut, fie la viitor. Acest lucru aduce multe minusuri in viata de zi cu zi prin lipsa de concentrare in majoritatea activitatilor pe care le intreprindem. Yoga ne invata sa ne concentram pe momentul prezent si sa ne deconectam de la trecut sau viitor. Acest lucru va imbunatati considerabil gradul de atentie si implicit rezultatele actiunilor noastre in fiecare moment al zilei.

Cursuri Yoga in Bucuresti

2. Contribuie la reducerea sau chiar la eliminarea stresului

Stresul este una dintre cele mai mari probleme ale secolului 21. Prin practicile de yoga se obtine o relaxare considerabila a intregului organism, atat la nivel fizic, cat si la nivel mental si emotional. Acest lucru contribuie la reducerea hormonilor de stres si implicit la reducerea ritmului cardiac sau a tensiunii arteriale. Aceste lucruri ne pot oferi un somn mai odihnitor si un sistem imunitar mai puternic, ceea ce fiecare dintre noi isi doreste cu siguranta.

3. Ajuta la adoptarea unei posturi sanatoase a corpului

Foarte multe persoane sufera de dureri fizice din pricina unei posturi incorecte a corpului pe durata intregii zile. Prin practica de yoga vei invata cum sa corectezi aceste posturi si vei deprinde diferite posturi care sa amelioreze eventuale dureri de spate sau chiar vei invata cum sa previi disconfortul creat de posturile incorecte ale corpului.

Cursuri Yoga in Bucuresti

4. Contribuie la restabilirea echilibrului fizic si emotional

Prin conectarea mentalului cu fizicul practicile yoga au menirea de a ne ajuta sa restabilim atat echilibrul emotional, cat si echilibrul fizic al organismului. Acest lucru se realizeaza prin concentrarea asupra momentului acum si prin reducerea stresului, cele doua oferind o stare de relaxare generala.

Acestea sunt doar o parte dintre cele mai importante beneficii pe care yoga le poate aduce in viata fiecaruia dintre noi. Daca iti doresti sa inveti sa practici yoga, atunci poti opta pentru cursuri yoga in Bucuresti oferite de Karuna Studio. Aici vei putea beneficia de expertiza si experienta celor 6 traineri specializati in yoga si pilates. Cursurile de yoga pot fi parcurse online pe Zoom sau pe Facebook. Se poate opta si pentru cursuri de lunga durata pentru a deprinde cat mai exact practicile de yoga.

Distribuie