Psihologie

Care sunt cauzele depresiei si cum puteti face fata

Care sunt cauzele depresiei si cum puteti face fata

Cati dintre voi stiti despre cineva care are depresie sau are depresie ei insisi? Mama mea are depresie si iti dai seama cand isi petrece zilele grele si zilele bune. In fiecare zi ma intreb cum trebuie sa fie pentru ea si pentru alte milioane de oameni din intreaga lume care se confrunta si cu depresia. Deci, ce face ca cineva sa aiba depresie? Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, depresia rezulta dintr-o interactiune complexa de factori sociali, psihologici si biologici.

Stiati ca genetica poate juca un rol in depresia? De exemplu, deoarece mama mea are depresie, eu sau oricare dintre ceilalti frati ai mei am putea mosteni si depresia. De asemenea, daca aveti boli cardiovasculare, modificarea nivelului de hormoni si abuzul permanent de substante pot intensifica depresia, daca nu poate da nastere la aceasta. Sute de boli, medicamente si droguri de strada pot afecta starea de spirit a unei persoane. Stresul cronic sau excesiv poate provoca, de asemenea, depresie.

Deci, cu toate acestea, motivul exact pentru care este cauzata depresia este neclar, ar putea implica o combinatie de factori. Dar continuand despre depresia legata de stres. Unii factori legati de stres legati de depresie pot include divortul sau separarea parintilor, moartea unei persoane dragi, abuzul, un accident grav, boala sau o dizabilitate de invatare – mai ales daca va simtiti respins ca urmare. Un factor inrudit ar putea fi daca parintii tai au asteptari nerealiste de mari, de exemplu daca vor sa mergi la cel mai inalt colegiu si sa obtii cel mai inalt grad posibil.

Alte cauze ale depresiei

Alte cauze posibile sunt intimidarea, incertitudinea cu privire la viitor, instrainarea emotionala a unui parinte deprimat si imprevizibilitatea parinteasca. In viata sanatoasa, Lindsay Holmes spune ca 1. 350.000.000 de persoane au fost afectate de o forma de depresie 2. 11% dintre oameni au o tulburare depresiva pana la varsta de 18 ani. 70% 4. 160.000 au avut cel putin un episod depresiv major in 2012, adica 6,9 la suta din adultii din aceasta tara. studentii au raportat ca se simt deprimati 7. Costul anual al depresiei in SUA din cauza pierderii productivitatii si a ingrijirii sanatatii este de 80.000.000.000 de dolari 8. 50% dintre americanii cu depresie majora nu solicita tratament. Dar acum, ca am trecut prin toate lucrurile infricosatoare, cum poate cineva sa faca fata depresiei.

Cum pot face fata depresiei

Se spune ca depresia moderata pana la severa poate fi tratata de obicei cu medicamente si consiliere de catre un profesionist din domeniul sanatatii mintale. Daca suferiti de depresie, trebuie sa luati masuri pentru a va ingriji sanatatea fizica si mentala. De exemplu, trebuie sa mananci mese sanatoase sanatoase, sa dormi suficient si sa faci exercitii fizice in mod regulat, ca si cum ai face yoga. Cand va exercitati corpul elibereaza substante chimice care va pot ridica starea de spirit, va pot creste energia si va pot imbunatati somnul.

De asemenea, o retea de sustinere a membrilor apropiati ai familiei si a prietenilor va poate ajuta sa faceti fata mai eficient depresiei, reducand eventual simptomele. O alta modalitate buna de a face fata depresiei este crearea unei truse de prim ajutor pentru emotii. Trusa dvs. ar trebui sa includa informatii de contact ale persoanelor pe care sa le apelati atunci cand va simtiti in jos, melodii preferate care sunt pozitive si in crestere, ziceri inspirationale si articole incurajatoare, amintiri pentru a va reaminti de oamenii care va iubesc, un jurnal care contine gandurile dvs. pozitive, precum si pozitive experiente de care v-ati bucurat.

Nu trebuie sa suferiti doar cu depresia, prietenii, familia si medicii sunt acolo pentru a va ajuta, asa ca fiti dispusi sa faceti pasii pentru a va imbunatati si a va simti mai mult ca dvs.

Distribuie