Recomandari

Ce fac ridicarile laterale

Ce fac ridicarile laterale

Ridicarile laterale sau ridicarile laterale laterale sunt exercitii eficiente de intarire a umerilor care ajuta la tonificarea muschilor umarului si a unei parti a muschilor superioare ai spatelui.

Acest exercitiu va poate ajuta sa dezvoltati umeri mai puternici si mai largi si este deosebit de benefic daca obtineti noduri frecvente intre omoplati de la lucrul la birou. De asemenea, va face talia sa para mai mica.

Exercitiul poate fi efectuat si de incepatori. Ai avea nevoie de gantere pentru a efectua exercitiul. Exercitiul implica in principal ridicarea greutatilor in afara si indepartata de corpul dvs., formand o forma „T” la umeri. Exercitiul ar trebui sa fie incorporat in exercitiile de formare a fortei superioare a corpului, care sa includa flotari, trageti si prese de umar.

Care sunt beneficiile cresterilor laterale?

Exercitiul de ridicare laterala vizeaza si muschii deltoizi si unele fibre trapezice. Muschiul deltoid are trei capete. Se imbina inainte de a se atasa la osul bratului superior, numit humerus. Exercitiul va poate ajuta umerii sa arate mai definit si mai larg. De asemenea, va ajuta sa va intariti umerii si sa stabilizati articulatia umarului, deoarece articulatia umarului este cea mai putin stabila articulatie.

Cum faci ridicarile laterale?

Acestea sunt usor de realizat, necesita putin spatiu si se poate face acasa. Ai nevoie de gantere pentru a efectua exercitiul. Puteti incepe cu greutati usoare (2,2 lbs) si puteti creste treptat greutatea pe masura ce va faceti mai puternici si mai confortabili. Asigurati-va ca ganterele nu sunt prea grele, deoarece acest lucru va poate provoca vatamari sau va poate afecta pozitia in timpul exercitiului, reducand beneficiile. Pasii pentru a efectua o ridicare laterala sunt

Trebuie sa stai inalt, tinand cate o gantera in fiecare mana. Trageti-va stomacul, arcati-va spatele si ciupiti-va omoplatii. Aceasta inseamna ca nu va inclinati, ci stati drept cu cele doua omoplati in linie dreapta. Stati cu picioarele la distanta de sold, rulati umerii inapoi, cuplati / strangeti miezul si priviti drept inainte.

Tineti ganterele de partea voastra. Acum, ridicati ambele brate simultan, cu ganterele in mana la cativa centimetri in fiecare parte pana cand bratele si spatele formeaza forma literei ,,T” (aveti grija sa nu va blocati coatele).

Tineti aceasta pozitie cateva secunde (incepeti cu 5 secunde si lucrati pana la 10 secunde pe masura ce va imbunatatiti) pentru a va asigura ca muschii sunt cuplati. Coborati greutatile incet inapoi in lateral. Inspirati pe masura ce ridicati greutatile si expirati pe masura ce le coborati. Repetati acest lucru intr-un set de 10 la 20 si 20 la 30 de miscari pe masura ce va imbunatatiti.

Sfaturi pentru o ridicare laterala perfecta

Oamenii fac de obicei ridicari laterale pana ajung la inaltimea umerilor. Totusi, iata un secret. Puteti continua in sus cu aproximativ 45 de grade deasupra paralelei. Puteti obtine ceva mai multa contractie din muschiul deltoid mijlociu (umar) si va puteti angaja putin din trapez in acest fel.

Nu puneti niciodata o cota mare in coate (apropiindu-va de 90 de grade) in timp ce faceti seturile. Puteti adauga mai multa greutate in acest fel, iar bratul dvs. va trece prin acelasi interval de miscare. Cu toate acestea, aceasta pozitie nu este la fel de eficienta ca metoda in care doar indoiti coatele putin (poate 30 de grade) pe masura ce ridicati.

Nu blocati niciodata articulatia cotului in timp ce efectuati acest exercitiu. Trebuie sa faceti aproape un ,,T” si sa tineti apasat.

Distribuie