Casa

Cu ce se curata o plita din inox?

plita incorporabila

Plitele sunt niste aparate electrocasnice tot mai cautate si apreciate de catre utilizatorii romani. Ele sunt mai practice, arata mai bine si ocupa mai putin spatiu decat aragazurile traditionale. In caz ca nu stiati, exista mai multe feluri de plite: plite electrice, plite vitroceramice sau pliteze cu arzatoare. Ele sunt construite fie din sticla, ceramica sau inox. Cel mai probabil, plita se foloseste de cel putin 2-3 ori pe zi si trebuie curatata regulat. Cu cat se amana mai mult acest proces, cu atat mizeriile si grasimile devin mai greu de indepartat.

In randurile urmatoare am sa va prezint cum si cu ce se curata cel mai eficient o plita construita din inox ca aceasta sa se pastreze mai bine in timp.

In primul rand, asigurati-va ca plita este rece si ati deconectat cablul de alimentare. Verificati cu atentie aceste lucruri pentru ca pot provoca accidente foarte neplacute.

Va recomand sa nu stergeti plita pur si simplu cu apa sau cu solutii ieftine deoarece pe material incep sa apara pete maronii si urme de rugina. De asemenea, nu folosit buretii cu partea abraziva sau lavete dure intrucat pot aparea zgarieturi permanente care strica aspectul plitei intr-un mod dramatic.

Exista pe piata niste solutii special destinate inox-ului. Desi sunt mai scumpe, macar aveti siguranta ca suprafetele sunt protejate si nu vor aparea probleme in timp. Incercati pe cat posibil sa folositi carpe/lavete/buteti cu suprafete cat mai moi, fara sa frecati prea apasat. Solutiile de care vorbeam adineaori se regasesc fara probleme in market-urile de unde va faceti cumparaturile sau la magazinele specializate unde se vand produse chimice.

Dupa cum am mentionat si mai sus, cu cat igienizati plita mai des si intr-un mod corect, cu atat procesul de curatare este mai usor si aceasta se pastreaza mai bine in timp. Evitati sa folositi diverse combinatii de detergenti sau alte produse pe care diverse persoane le recomanda pe internet. Ele sunt destul de sensibile si trebuie intretinute adecvtat pentru ca este pacat sa stricati/uzati un produs pe care ati platit o suma importanta de bani atunci cand ati cumparat-o.

In concluzie, curatati plita incorporabila cat mai des, folositi solutii speciale care se gasesc peste tot in comert si evitati pe cat posibil buretii/lavetele care au suprafete dure si pot provoca daune/zgarieturi pe care sa le regretati mai tarziu.

 

Distribuie