Moda

Cum alegi rochia de seara potrivita?

Cum alegi rochia de seara potrivita

Fiecare doamna si domnisoara isi doreste sa straluceasca atunci cand urmeaza sa participe la un eveniment, indiferent de tipul evenimentului. Iar pentru evenimentele care au loc seara cea mai potrivita piesa vestimentara este fara doar si poate o rochie de seara. Dar cum alegi rochia de seara perfecta? In ceea ce urmeaza vei gasi o serie de sfaturi care sa te ajute sa faci alegerea cea mai inspirata pentru acele evenimente cand ai nevoie sa imbraci o rochie de seara.

Tine cont de eveniment

Primul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este tipul evenimentului la care participi. Astfel, daca este un eveniment formal cea mai potrivita alegere este fara doar si poate o rochie de seara lunga. Daca in schimb participi la un eveniment informal, intre prieteni, atunci poti sa indraznesti si sa optezi pentru o rochie scurta de seara.

In functie de fizionomia corpului

Chiar daca rochiile de seara lungi transmit eleganta si sunt considerate varianta ideala pentru evenimentele formale, trebuie sa ai in vedere si fizionomia corpului. Pentru doamnele si domnisoarele scunde o rochie lunga nu este neaparat o alegere inspirata, aceasta avand menirea sa le faca sa para chiar si mai scunde. Exista si rochii de seara scurte care sunt foarte elegante si potrivite chiar si pentru evenimentele formale.

rochie de seara

Materialul rochiei de seara

Un alt criteriu de avut in vedere in gasirea unei rochii de seara se refera la materialul din care aceasta este confectionata. Este foarte important sa alegi un material care sa fie elegant, placut la atingere si care sa vina perfect pe formele corpului. In acest fel ai certitudinea ca te vei simti confortabil in rochia respectiva, dar si ca vei arata impecabil.

Tine cont de cum te simti in rochia de seara

Fie ca vorbim despre  o rochie de seara pe care o ai in sifonier de ceva timp, fie ca vorbim despre o rochie pe care o probezi in magazin, un criteriu foarte important pentru alegerea unei rochii de seara este modul in care te simti atunci cand esti imbracata cu rochia respectiva. Trebuie sa simti ca te reprezinta si ca se potriveste perfect cu tine. Atunci cand te uiti in oglinda trebuie sa te simti cea mai frumoasa, dar in acelasi timp sa te simti confortabil in rochia respectiva.

Distribuie