Lifestyle

Cum poti alunga gandurile negative?

Cum poti alunga gandurile negative

Un an destul de ciudat sau de complicat tocmai s-a incheiat, cel care vine este si el destul de nesigur. Timpul de afara nu ne face nici el mult prea bine deci moralul unora este cu siguranta la pamant. Si cum zilele fara soare sunt destul de greu de suportat, gandurile negative isi fac destul de repede aparitia.

Cum te poti elibera deci de gandurile negative care te pot invada?

Ia cunostinta de gandurile tale

Spiritul tau se ambaleaza, gandurile se amesteca si doar cele negative ies la suprafata? Daca te simti capabil, poti sa incerci sa analizezi aceste ganduri. De ce sunt ele aici? De unde vin ele? Care este motivul?

Spune stop

Atunci cand gandurile negative isi fac aparitia si te invadeaza, spune Stop. Instaleaza-te confortabil si lasa gandurile pozitive sa ia locul celor negative. Iti poti imagina discrusul interior ca si cum ar fi gravat pe un disc care se invarte. Daca asculti bine, vei auzi doar cateva fraze care se repeta- ar fi trebuit sa fac asta, iar a facut asta…incearca insa sa dai volumul cat mai incet pana apesi pe Stop.

Mediteaza

Gandurile negative sunt sinonime cu anxietate, remuscari, cu neintelegeri cu neincredere si alte emotii. Pentru a goli gandurile si spiritul, cel mai bine ar fi sa apelezi la meditatie.

Evita pe cat posibil lucrurile negative

Pozitivul atrage pozitivul si negativul atrage negativul. Incearca insa sa ascunzi gandurile negative intr-un colt al mintii tale si evita tot ceea ce ar putea trezi din nou aceste urate amintiri. Atunci cand simti ca anumiti stimuli aduc din nou gandurile negative, alunga-le. Citeste ceva placut, inconjoara-te de oameni frumosi si gandeste mereu doar pozitiv.

Incearca in acest sens sa vizualizezi un peisaj linistitor pentru a alunga gandurile negative. Va fi de ajuns pentru a alunga de la tine din minte gandurile negative si pentru a te linisti sau relaxa. Poti inchide ochii un moment si sa iti imaginezi cel mai frumos sau cel mai linistitor peisaj. Te vei simti cu siguranta mai destins si mai sigur pe tine.

Cultiveaza optimismul

Fii plin de viata, alunga de fiecare data gandurile negative si inlocuieste-le imediat cu ganduri pozitive care vor crea noi legaturi sau conexiuni neuronale.

Evita solitudinea

Nu doar tu ai ganduri negative, ci si cei din jur cu siguranta. Incearca deci sa vorbesti despre aceste lucruri cu prietenii tau sau cu cei apropiati. Sau daca simti ca iti este rusine, vorbeste cu un specialist.

Distribuie