Pregatirea camerei bebelusului trebuie sa fie una din prioritatile parintilor care asteapta un bebe, este una primele cumparaturi pentru cel mic.
Camera bebelusului trebuie sa fie multifunctionala cu loc de odihna, de jucat si unde sa iti tii tot ce ai nevoie pentru ingrijirea si igiena lui. Sunt unele lucruri pe care le poti cumpara din timp si care nu tin de sexul bebelusului, tine cont ca in primele luni de viata bebe nu are nevoie de multe obiecte, activitatea lui zilnica va fi sa manance, sa doarme si sa umple scutece. Fa-ti o lista cu prioritatile, fa provizii de scutece, serveţele umede si de alte lucrui absolut necesare asa o sa scapi de stresul de a ramane fara si de a merge des la magazin.
Pentru inceput o sa mai ai nevoie de un patut, o masa de infasat, cadita pentru baita si un dulapior pentru schimburile piticului, in lunile ce urmeaza ai timp sa destul sa iti dai seama de ce anume mai ai nevoie.
In functie de posibilitati un fotoliu este recomandat in camera lui bebe, te va ajuta foarte mult atunci cand alaptezi sau cand trebuie sa-ti petreci timp pe langa el.
In primele 6 luni
In primele luni poti cumpara o jucarie pe care sa o atarni deasupra patutuluim, in rest nu cumpara jucarii pentru ca bebe nu le poate folosi. Dupa aceasta varsta cand bebe incepe sa se rostogoleasca singur, numai vrea sa stea in patut este timpul sa incepi sa cumperi cate o jucarie.
Dupa varsta de 1 an
De acum amenajarea camerei trebuie sa gandita altfel, incepe sa exploreze, trebuie sa iei totul din calea lui ce l-ar putea rani, trebuie acoperite prizele si puse sigurante la dulapioarele la care ar putea ajunge. Trebuie sa acoperiti colturile mobilierului cu protectie de silicon, astfel devin rotunjite si numai sunt periculoase pentru el.
Este util sa cumparati un tarc in care sa se joace si sa-l stiti in siguranta.
Tot in aceasta perioada trebuie sa va organizati spatiile de depozitare, are nevoie de jucarii mai mari, masinute, calut-balansoar, sezlonguri, leagane si mingi care toate ocupa mult spatiu.
Nu uita sa blochezi usa la balcon pentru ca bebe sa nu aiba acces, nu folosi perdele lungi de care bebe se poate agata, ai grija sa nu alunece, foloseste mocheta, tine centrul camerei lui mereu gol pentru a se juca.
In primul an de viata nu va avantati sa faceti investitii foarte mari pentru ca necesitatile celui mic se vor schimba rapid, in curand va avea nevoie de o masuta sau un biroc mai mic unde sa poata scrie, rafturi pentru carti si multe altele.
Sursa articol: https://ghindoc.ro