Copii

Divortul si copiii in timpul sarbatorilor

Divortul si copiii in timpul sarbatorilor

Intelegem ca problemele de zi cu zi care pot proveni din divort si copii sunt destul de grele. Supravietuirea sarbatorilor cu o familie despartita poate fi o provocare majora. Urmatoarele sfaturi pot usura divortul si sarbatorile pentru toti cei implicati.

Fii cooperant

Sezonul de sarbatori nu este momentul pentru a intra intr-o lupta majora de custodie cu fostul tau sot. Programele se pot ciocni sau schimba, dar incearca sa fie flexibile. Este important sa impartasiti timpul in timpul sarbatorilor si al evenimentelor. Copiii dvs. ar putea dori sa petreaca timp cu fostul sot, asa ca este important sa fiti cooperanti.

Permiteti-le copiilor sa ia parte la traditiile vechi

In cazul in care copiii dumneavoastra sunt obisnuiti sa participe la anumite traditii de vacanta, ar fi se bucura de o masa ajunul Craciunului cu fostul tau si familia lor, este important sa le permita sa mearga in acest an. Aceste traditii inseamna mult pentru copii. De ce v-ati suparat copiii daca nu le permiteti sa participe la evenimentele la care au participat ani de zile?

Divortul si copiii in timpul sarbatorilor

Crearea de noi traditii

Deoarece sarbatorile vor fi diferite in acest an, incercati sa faca aceste schimbari interesante si distractiv pentru familia ta. Luati in considerare crearea de noi traditii de vacanta de care se vor bucura copiii dvs., ar fi impartasirea unui film sau a unei mese preferate. Apoi, copilul dumneavoastra va avea ceva sa astept cu nerabdare sa si s-ar putea sa nu se uite la aceste modificari ca negativ.

Evitati introducerea de noi relatii

Nu este cu siguranta nimic in neregula cu mutarea pe si intalnirea cu un nou semnificative alte. Cu toate acestea, sezonul de vacanta nu poate fi un moment bun pentru a introduce el sau ea pentru copiii dumneavoastra. Mai ales daca nu s-au intalnit niciodata. Fii sensibil si creeaza un mediu pozitiv care ii va ajuta pe copiii tai sa se bucure de vacanta.

Nu faceti copiii sa se simta vinovati

In cazul in care copilul dumneavoastra este de gand sa fie petrece timp cu fostul sot in jurul sarbatorilor, ar putea fi tentant sa-i spuneti copilului dumneavoastra cat de singur va fi fara ele. Asta l-ar putea face pe cel mic sa se simta vinovat. Este firesc sa dor de copiii dumneavoastra in jurul sarbatorilor, dar sa ramana pozitiv in jurul lor si spune-le ca speri ca au un moment bun cu mama sau tatal lor.

Comunicati mereu

Este important sa ramaneti in comunicare cu fostul sot si copiii dumneavoastra in timpul sezonului. Discutati cu fostul sot despre idei de cadouri si planuri de vacanta, astfel incat sa fie pe aceeasi pagina. Asigurati-va ca ramaneti in contact cu copiii dumneavoastra atunci cand sunt cu celalalt parinte.

Ramaneti pozitiv

Daca aveti resentimente fata de fostul sot, incercati sa nu lasati acest resentiment arata copiilor dumneavoastra. Divortul cu copii este deja destul de greu in timpul sarbatorilor. Lupta va provoca stres pentru toti cei implicati, inclusiv copiii dumneavoastra. Incercati sa fie frumos in timpul sezonului de vacanta. Nu numai ca vei fi mai fericit pentru asta, dar si cei mici vor fi la fel.

Supravietuirea divortului cu copii in timpul vacantelor nu este usor pentru nimeni. Devine si mai dificil cand arunci animozitatea in amestec. Speram ca, in urma acestor sfaturi poate ajuta la a face supravietuitor sarbatorile mai usor pentru tine.

Distribuie