Drumul spre o alimentatie bogata si sanatoasa
Indiferent de varsta, mesele zilnice ar trebui sa fie echilibrate si benefice pentru organism. Mai mult decat atat, acest echilibru este strict individual, deoarece fiecare om trebuie sa-si formeze singur o dieta sanatoasa. Insa, exista principii de baza ale unei alimentatii sanatoase, care prin respectarea lor, duc la o dieta simpla dar buna pentru toata lumea, indiferent de varsta. Deci, care sunt regulile de baza ale unei diete sanatoase? Nu sunt atat de multe si toate sunt simple si usor de inteles.
Nu uita sa bei apa. Doar un corp bine saturat poate functiona corespunzator. O cantitate suficienta de lichid, ajuta la eliminarea substantelor si a toxinelor daunatoare. Bea aproximativ 3 litri de apa pe zi. Necesitatea aprovizionarii cu apa sub sarcini intense, creste in timpul verii.
Intotdeauna sa iei micul dejun. Micul dejun este cea mai importanta masa. Acesta este primul fel de mancare dupa o pauza de o noapte. Trebuie sa mananci nu mai tarziu de o ora dupa trezire. Un mic dejun complet ar trebui sa contina: proteine nutritive (branza de vaci), grasimi bune (de exemplu, seminte de dovleac), complexe (cereale) precum si carbohidrati simpli (fructe). Este masa care iti ofera energie si accelereaza metabolismul. Corpul uman este „programat” astfel incat, daca refuzi micul dejun, in timpul zilei iti va fi foame toata ziua, chiar daca mananci in mod normal celelalte mese. Prin urmare, refuzul micului dejun este modalitatea corecta de supraalimentare.
Nu evita carbohidratii. Uneori pentru femei, carbohidratii sunt sinonimi cu cresterea in greutate. Acest lucru este gresit. Carbohidratii sunt necesari organismului si nu pot fi inlocuiti cu alti nutrienti. Acestia sunt singura sursa de energie pentru creier si pot fi impartiti in simpli si complecsi, cum ar fi cerealele, painea integrala, fulgi de ovaz. Aceste alimente pot fi consumate la fiecare masa. Carbohidratii simpli, cum ar fi fructele sau mierea, sunt, de asemenea, utili.