Sanatate

Imunitate – alimentele pe care trebuie sa le consumi

Imunitate

Energie, moral, imunitate… in acest an, mai mult ca niciodata ar trebui sa incerci sa iti intaresti din timp imunitatea.

Da, trebuie sa te bazezi pe alimente care stimuleaza sistemul imunitar si care te ajuta in acelasi timp sa ai un moral in top.

Rozmarin, ginseng, aloe vera… toate aceste alimente au un punct in comun. Te ajuta sa faci fata schimbarilor de sezon si intaresc sistemul imunitar, dandu-ne mai multa energie si purificandu-ne organsimul.

Cimbrul. Frunzele sale sunt un excelent tonifiant mental si fortifiant, gratie bogatiei in vitamine mai ales in vitaminele K. Dar sunt bogate si in fier, in magneziu si in potasiu. De altfel, sunt foarte concentrate in thymol deci cimbrul este un aliat de nadejde pentru caile respiratorii.

Laptisorul de matca poate intari energia. Laptisorul de matca este cel mai bun pentru imunitate datorita unei bogatii in zinc, fosfor si acetylcholina. Dar ajuta furnizand organismului energie.

Crustaceele si alte fructe de mare au un puternic efect anti-infectios. Daca vrei sa ai o imunitate de fier si sa treci peste sezonul rece asa cum trebuie, ai nevoie de crustacee sau de fructele de mare. Sase stridii acopera de cinci ori nevoile noastre zilnice in zinc, cu 50% aporturile noastre de fier, iod si seleniu si 100% nevoile de vitamina D.

Ori, zincul este un puternic anti-infectios si stimuleaza celulele care formeaza sistemul nostru imunitar. Fierul contribuie la buna oxigenare a testurilor si iodul este un carburant pentru tiroida care orchestreaza functionarea centrala a metabolismului.

Ginsengul pentru un plus de vitalitate. Are puternici ginsenoizi si un nivel ridicat de vitaminele B si C. Organismul va rezista deci mai bine la infectiile bacteriene si virale.

Ciocolata neagra- anti-spleen si anti-stres. Este un concentrat de molecule euforizante si stimulative si ne ajuta sa fim cei mai bine dispusi. Zaharul pe care il contine contrbuie la producerera de endorfine iar magneziul poate stabiliza fizicul.

Ciupercile, cele mai bune pentru imunitate. Pulpa ciupercilor contine zaharuri complexe, care pot stimlula fabricarea de limfocite, adica soldatii inunitatii. Daca vei consuma ciupErci zilnic, impactul va fi si mai puterniC asupra imunitatii.

Rhodiola este cea mai buna pentru buna dispozitie. Daca vrei sa iti stimulezi si tu dinamismul este cea mai buna alegere. Te ajuta sa te reechilibrezi atunci cand esti surmenat din punct de vedere intelectual, si poate regla actiunea cortizolului sanguin, hormonul stresului. Este un pretios agent anti burn-out deci.

Distribuie