Nastere

Care sunt avantajele nasterii naturale?

Care sunt avantajele nasterii naturale

Nasterea este un adevarat miracol, iar femeile au fost concepute pentru a da nastere unui nou suflet. Cu toate acestea, in societatea moderna foarte multe femei aleg sa evite nasterea naturala. Daca exista situatii pentru care din punct de vedere medical nasterea prin cezariana este recomandata, trebuie spus ca nasterea naturala ofera numeroase avantaje atat pentru mame, cat si pentru nou nascut. Iata in ceea ce urmeaza cateva dintre aceste avantaje.

Experimentezi un proces fiziologic natural

Prin faptul ca nasterea este un proces fiziologic natural, acest proces poate fi experimentat si fara durere daca viitoarea mamica isi asculta corpul si nu lasa adrenalina sa invadeze tot corpul. Daca reusesti sa nu lasi adrenalina generata de teama si de emotii sa invadeze corpul, endorfinele care aduc efecte benefice organismului te vor ajuta sa experimentezi o nastere naturala mai usoara.

Bebelusi mai sanatosi si mai activi

Prin nastere naturala se evita folosirea medicamentelor si a diferitelor substante chimice pe durata nasterii. In acest fel bebelusul este inca din primele momente mai activ la contactul cu lumea exterioara. Bebelusii care vin pe lume prin nastere naturala au un risc mai scazut de astm si de autism, dar sunt de asemenea mai usor de alaptat. Un alt aspect important al nasterii naturale se refera la contactul cu perineul pe care bebelusul il are, acest contact intarind sistemul imunitar al bebelusului datorita bacteriilor cu care intra in contact.

nastere naturala

Adaptarea bebelusului la mediul exterior

Avand in vedere faptul ca sarcina si nasterea sunt fenomene naturale, un bebelus sanatos este pregatit sa vina pe lume atunci cand este dezvoltat complet. Prin nastere naturala bebelusul se adapteaza mult mai bine mediului exterior si este mult mai putin traumatizat de o nastere inainte de termen. Conform studiilor psihicul bebelusului este dezvoltat inca din uter prin actiunile mamei si a mediului in care aceasta traieste. De asemenea, prin nastere naturala bebelusul este mai pregatit pentru a respira atunci cand vine pe lume.

Legatura mai puternica dintre bebelus si mama

Prin faptul ca bebelusul vine pe lume atunci cand este complet dezvoltat si pregatit in uterul mamei, dar si prin experienta travaliului si a nasterii naturale, legatura dintre bebelus si mama este mult mai puternica. Iar contactul dintre mama si bebelus imediat dupa nastere contribuie la crearea unei legaturi cu adevarat imposibil de rupt dintre mama si copilul ei pentru tot restul vietii.

Distribuie