Unele persoane adora sa se delecteze la micul dejun. Pentru altele o cafea este de ajuns. Dar, se recomanda sa se consume mai ales fructe la micul dejun. Pline de vitamine, sunt perfecte atunci cand vrei sa incepi ziua asa cum trebuie si vrei sa iti faci plinul de energie.
Care sunt beneficiile fructelor consumate dimineata?
Fructele sunt excelente pentru sanatate si se recomanda sa se consume in fiecare zi. Iar micul dejun este cea mai buna perioada a zilei in care poti consuma fructe pentru a-ti face plinul de energie. Fructele contin vitamine si zahar. Acest zahar este bine asimilat de catre organism si poate stimula creierul la inceputul zilei. Fructele sunt bogate in fibre si pot facilita si digestia.
Fructele sunt bogate si in apa si minerale, deci te ajuta sa te hidratezi asa cum trebuie la inceputul zilei.
Care sunt cele mai bune alegeri pentru micul dejun?
– Citricele – grepfrut, portocale sau clementine. Cel mai bine ar fi insa sa le consumi intregi pentru a te bucura de vitaminele lor.
– Merele. Sunt cele mai bune pentru sanatate, nu sunt foarte dulci si sunt perfecte pentru a lupta contra poftei de a rontai ceva.
– Kiwi. Este o buna sursa de fibre, pe langa faptul ca este cel mai bogat in vitamina C si antioxidanti. Pot regla nivelul de colesterol si favorizeaza tranzitul intestinal.
– Fructele rosii sunt recomandate pentru a-ti face plinul de antioxidanti.
– Pepenele galben se recomanda deoarece contine foarte putine calorii, fiind un aliment care asigura si hidratarea.
– Pepenele rosu. Bogat in apa, pepenele rosu este un fruct lejer si hidratant, perfect pentru dimineata.
– Bananele. Sunt alegerea ideala atunci cand vrei sa iti faci plinul de fibre si de potasiu.
– Fructele exotice sunt foarte bogate si ele in vitamine si iti vor conferi energia de care ai nevoie la inceput de zi.
Pentru un mic dejun echilibrat, sanatos si complet, se recomanda sa se combine fructele cu alte ingrediente precum:
– Cerealele – fulgii de ovaz, de secara, de mei sau de hrisca.
– Produsele lactate – lapte de vaza, iaurt sau branza pentur un aport de calciu.
– Oleagionoasele – nuci, migdale, alune.
– Proteinele – somon pentru omega -3, pui, oua sau sunca.
– Semintele – semintele de dovleac, de susan sau de in.
– Mirodeniile – curcuma, vanilie, scortisoara, ghimbir.