Mama

Cum sa fii o mama vitrega minunata

Cum sa fii o mama vitrega minunata

Cum sa fii o mama vitrega minunata 

In majoritatea basmelor, mama vitrega este o imagine negativa, ostila protagonistilor. Dar in viata, totul poate fi destul de diferit. Stabilirea relatiilor cu copiii altor persoane, chiar si a celor dragi, nu este usor. Femeile care au acceptat  copiii partenerului lor si vor sa construiasca o relatie prietenoasa cu ei, ar trebui sa exercite multa rabdare si efort. Nu este necesar sa o inlocuiesti complet pe mama copilului si sa-l fortezi sa te iubeasca, insa, este necesar sa construiesti relatii prietenoase si respectuoase cu el.

Recomandari

Creeaza o atmosfera confortabila in casa. Mai intai de toate, mama vitrega fiind si femeie, este necesar sa incerci sa creezi confort in casa – atat extern, cat si intern. Acest lucru va promova crearea unei atmosfere ostile si stabilirea unor relatii de prietenie cu copiii. Efectuand schimbari semnificative in casa, cumparand  obiecte de interior noi sau efectuand anumite reparatii, trebuie sa fii deosebit de atenta sa nu afectezi sentimentele copiilor.

Unele lucruri pot fi foarte dragi copiilor, deoarece sunt ca o amintire a propriei mame. Este mai bine sa discuti in prealabil si sa conveniti asupra ideilor despre schimbarea anumitor lucruri in familie.

Sa mentii relatii de prietenie cu copiii. Poti incepe cu mici gesturi, cum ar fi sa zambesti mai des la copii, sa fii prietenoasa, politicoasa si simpatica. Ei pot simti imediat daca mama vitrega nu este sincera cu ei. Pentru a construi relatii bune cu copiii, trebuie sa petreci timpul cu ei cat mai des posibil. Sa vorbesti cu ei, sa te joci cu ei si sa comunici. Este important sa acorzi timp separat fiecaruia dintre copii si sa incerci sa gasesti interese comune cu ei. De exemplu, poti adera la hobby-ul unui copil sau sa faceti sport impreuna. Nu poti construi prietenii puternice in vanitate si in graba. Este mai bine sa aloci un anumit timp pentru acest lucru.

Cum sa fii o mama vitrega minunata

Nu exagera cu sarcinile casnice. In ciuda numarului mare de preocupari, nu trebuie sa te transformi intr-o gospodina totala. Anumite indatoriri in ceea ce priveste copiii, trebuie incredintate copiilor, pentru a-i incuraja, dar nu mai mult decat altor membri ai familiei. In caz contrar, cantitatea de ingrijire materna poate exercita o presiune excesiva asupra copiilor, iar tu insati, ca mama vitrega, sa fii dezechilibrata, mai ales daca munca ta nu este prea apreciata. Lasa-ti partenerul sa aiba grija de el insusi, chiar daca esti acasa. Acest lucru iti va oferi putin timp pentru lectii placute cu copiii si semnificative pentru tine, ceea ce iti va da puterea si incredere pentru a crea o familie puternica si pentru a deveni o mama vitrega minunata.

Incearca sa intelegi emotiile copiilor fata de tine, ca mama vitrega. De multe ori, mama vitrega este foarte suparata, deoarece, in ciuda tuturor eforturilor ei, copiii simt doar emotii negative fata de ea. Unul dintre motivele acestei situatii consta in faptul ca este dificil pentru copii sa recunoasca faptul ca separarea parintilor s-a produs si, in acest caz, il priveste pe noul membru al familiei, ca pe un intrus.

Distribuie