Revistă pentru dive și femei obișnuite
  • Acasa
  • Astrologie
  • Life
    • Lifestyle
    • Sanatate
    • Diete
    • Familie
  • Frumusețe
  • Fashion
  • Rețete culinare
  • Casă și grădină
  • Astrologie
  • Știri mondene
No Result
View All Result
  • Acasa
  • Astrologie
  • Life
    • Lifestyle
    • Sanatate
    • Diete
    • Familie
  • Frumusețe
  • Fashion
  • Rețete culinare
  • Casă și grădină
  • Astrologie
  • Știri mondene
No Result
View All Result
Revistă pentru dive și femei obișnuite
Home Rețete culinare
Drob de miel

Drob de miel – Rețetă tradițională ardelenească

Diana by Diana
in Rețete culinare

Cuprins

Toggle
  • Origini și tradiții
    • Citește și
    • Rețetă chiftele de curcan la cuptor
    • Rețetă supă cremă de roșii
    • Cum să prepari ficăței de pui cu sos
  • Ingrediente necesare
  • Mod de preparare
    • Pregătirea organelor de miel
    • Pregătirea legumelor și ouălor
    • Pregătirea cărnii pentru ciorbă
    • Asamblarea drobului
    • Înfășurarea drobului
    • Coacere și servire

Drob de miel este un preparat tradițional românesc specific sărbătorilor Pascale. Această rețetă, pe care o vom prezenta în continuare, este o variantă tradițională ardelenească, care își are originile în bucatele pregătite de bunicii noștri din Ardeal. Mielul era un ingredient esențial în meniul de Paște, de la ciorbă și friptură, până la drob și caș proaspăt din lapte de oaie.

Origini și tradiții

În tradiția ardelenească, mielul folosit pentru drob nu trebuia să depășească 10-11 kilograme și era tăiat în ziua de sâmbătă direct în ogradă. Bunicul era cel care se ocupa de această sarcină, tranșând bucățile de carne și ducându-le bunicii care se ocupa de restul preparatelor.

Citește și

Rețetă chiftele de curcan la cuptor

Rețetă supă cremă de roșii

Cum să prepari ficăței de pui cu sos

Drobul de miel era considerat o specialitate așteptată și se făcea din organele mielului, precum ficatul, plămânii, rinichii și inima, precum și carnea de la capul și de pe burtă mielului. Carnea de pe coaste mergea la ciorbă. Această combinație de organe și carne dă drobului un gust aparte și o notă de eleganță.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti drobul de miel, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • Măruntaiele de la un miel (ficat, plămâni, rinichi, inimă)
  • Prapurele mielului (membrana care învelește organele)
  • Carnea de la capul și coastele mielului (pentru ciorbă)
  • 2 legături de ceapă verde sau 3 cepe mai mici
  • 1 legătură de usturoi verde sau 2 căței de usturoi mici
  • 50 ml ulei vegetal
  • 2 legături de pătrunjel
  • 6 ouă
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Pregătirea organelor de miel

  • Spălați bine organele de miel și puneți-le la fiert în apă rece, fără adaos de sare. Este important să nu folosiți sare în apa de fiert pentru a evita întărirea ficatului.
  • În timp ce organele fierb, se va forma o spumă pe suprafața apei. Trebuie să scoateți această spumă cu grijă pentru a obține un drob curat și fraged.
  • Gătirea organelor de miel nu trebuie să dureze mai mult de o oră și 20 de minute. După această perioadă, lăsați-le să se răcească în apa în care au fiert.

Pregătirea legumelor și ouălor

  • În timp ce organele se răcesc, spălați ceapa și usturoiul și tocați-le mărunt.
  • Căliți ceapa și usturoiul în ulei vegetal până se înmoaie bine și toată apa lăsată de legume dispare. Lăsați-le să se răcească.
  • Fierbeți 3 ouă și curățați-le de coajă.

Pregătirea cărnii pentru ciorbă

  • Puneți bucățile de carne pentru ciorbă la fiert în apă și alegeți carnea pe care o veți folosi pentru ciorbă. Căzăturile și grăsimile le veți păstra pentru drob.
  • Tocați mărunt căzăturile și grăsimile rămase după ce ați ales carnea pentru ciorbă.

Asamblarea drobului

  • După ce organele s-au răcit, tocați-le cubulețe mici și puneți-le într-un vas alături de carnea rămasă de la ciorbă.
  • Adăugați ceapa și usturoiul călite, cele 3 ouă crude, pătrunjelul tocat, sare și piper după gust. Omogenizați bine compoziția.

Înfășurarea drobului

  • Înmuiati prapurele în apă călduță pentru a-l înmuia și întindeți-l pe un blat de lucru.
  • Puneți jumătate din compoziția de drob peste prapure, apoi adăugați ouăle fierte și cealaltă jumătate de compoziție. Uniformizați compoziția astfel încât să obțineți forma unei rulade.
  • Înfășurați prapurele în jurul ruladei și puneți drobul într-o tavă de cuptor unsă cu ulei.

Coacere și servire

  • Dați drobul la cuptor și coaceți-l timp de 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
  • După ce este copt, lăsați-l să se tempereze în tava în care a fost copt.
  • Scoateți drobul din tavă și puneți-l pe un blat. Puteți pune o tavă sau un obiect drept cu o greutate ușoară peste drob pentru a-l presa ușor și a-l compacta.
  • Lăsați drobul să se răcească complet, apoi puneți-l la frigider.
  • Tăiați drobul rece și serviți-l alături de celelalte preparate tradiționale de Paște.

Drob de miel este un preparat tradițional românesc, specific sărbătorilor Pascale. Rețeta prezentată în acest articol este o variantă tradițională ardelenească, care include organele mielului, carnea de la capul și coastele mielului și ouă. Prin urmare, dacă doriți să pregătiți un drob de miel autentic, această rețetă vă va oferi rezultate delicioase. Bucurați-vă de preparatele tradiționale de Paște și savurați drobul de miel alături de familie și prieteni!

ShareTweetPin
Diana

Diana

Eu sunt Diana, o iubitoare de frumos, povești autentice și momente speciale. Scrisul este modul meu de a mă conecta cu voi, cititorii Divablog.ro. Îmi place să abordez teme care ne fac viața mai ușoară, mai interesantă și mai plină de culoare. Sper ca articolele mele să vă fie ghid, prieten și sursă de inspirație.

Articole asemănătoare

Rețetă chiftele de curcan la cuptor

Rețetă chiftele de curcan la cuptor

by Diana

Chiftelele de curcan la cuptor sunt o alternativă sănătoasă și delicioasă la chiftelele prăjite. Sunt fragede, suculente și potrivite atât...

Rețetă supă cremă de roșii

Rețetă supă cremă de roșii

by Diana

Supa cremă de roșii este una dintre cele mai iubite supe datorită gustului său dulce-acrișor, texturii catifelate și prospețimii ingredientelor....

Cum să prepari ficăței de pui cu sos

Cum să prepari ficăței de pui cu sos

by Diana

Dacă vrei o rețetă rapidă, gustoasă și plină de savoare, atunci ficățeii de pui cu sos sunt alegerea perfectă. Aceștia...

Mai multe articole
Please login to join discussion

Revista pentru dive

Revista pentru dive si femei obisnuite, articole despre frumusete, sanatate, dieta, familie, sfaturi practice, gastronomie, retete culinare.

Categorii

  • Adult
  • Articole promovate
  • Casă și grădină
  • Diete
  • Familie
  • Fashion
  • Frumusețe
  • Gambling
  • Horoscop și Astrologie
  • Lifestyle
  • Rețete culinare
  • Sănătate
  • Știri mondene

Calculatoare utile

Calculator caloric

Calculator caloric

Calculator fertilitate

Calculator fertilitate

Calculator Număr Karmic

Calculator Număr Karmic

Compatibilitate astrologică

Compatibilitate astrologică

Zodiac chinezesc

Află-ți zodia chinezească

Divablog.ro

Revistă pentru dive și femei obișnuite, articole despre frumusețe, sănătate, culinar, familie, relații, lifestyle, fashion, parenting, sfaturi practice, home & deco, travel.

Despre

  • Acasa
  • Blog
  • Despre
  • Publicitate

Utile

  • Politica de confidențialitate
  • Politica de utilizare a cookie-urilor
  • Termeni și condiții
  • Contact

Top reviste pentru femei

femeiaconteaza.ro
mooze.ro
favit.ro
beautyaddict.ro
divamag.ro
exclusivemagazin.ro
womanmagazine.ro
ok-mag.ro
beautyandcare.ro
inspirate.ro
glamourmag.ro

Contact

Contactează-ne pentru colaborări și întrebări!

  • Acasa
  • Despre
  • Blog
  • Publicitate
  • Sitemap
  • Contact

© Copyright Divablog.ro, toate drepturile rezervate.

  • Acasa
  • Astrologie
  • Life
    • Lifestyle
    • Sanatate
    • Diete
    • Familie
  • Frumusețe
  • Fashion
  • Rețete culinare
  • Casă și grădină
  • Astrologie
  • Știri mondene