Relatii

Lucrurile pe care trebuie sa le faci pentru ca relatia ta sa dureze

Lucrurile pe care trebuie sa le faci pentru ca relatia ta sa dureze

Dupa ce trece idila sau euforia dupa primele saptamani sau luni, fiecare cuplu este confruntat cu o alta realitatea- cea a persoanei de langa. Si chiar daca iubirea este un sentiment extrem de puternic care poate sa mute muntii din loc, aceasta poate sa sufere din cauza unui cotidian mai morocanos, plin de probleme la locul de munca sau de dificultati ce apar la tot pasul.

O relatie de durata necesita eforturi permanente din partea celor doi parteneri. Iata deci care sunt lucrurile de facut pentru ca o relatie sa dureze.

Trebuie sa dati dovada de intelegere si de rabdare. Nimeni nu este perfect. Si din cauza euforiei sau a pasiunii, uneori trecem cu vederea defectele persoanei de langa noi. In realitate, aceasta viziune este doar temporara si este amplificata de catre forta primelor sentimente de iubire. Partenerul tau are de fapt o multime de defecte, la fel si tu. Deci in acest caz, va trebui sa dati dovada de rabdare si de intelegere pentru a va accepta exact asa cum sunteti.

Fara secrete intre voi

Intr-un cuplu este esential sa nu existe secrete. Este deci foarte important sa vorbiti deschis, sa aveti incredere si sa sa il ascultati pe cel de langa voi.

Fara minciuni

Chiar daca este foarte important sa ne pastram fiecare gradina noastra secreta, sa impartasim gandurile noastre, dorintele sau parerile in cel mai sincer fel este un lucru extrem de important.

Minciuna este un obicei foarte prost si foarte urat, care atunci cand este descoperit, va dauna prosperitatii cuplului.

Respectul este cel mai important in orice situatie

Daca mania si frustrarile sunt sentimente comune si normale, acest lucru nu este o scuza pentru a ne lasa invadati si condusi de aceste sentiment. Trebuie sa stii cum sa iti pastrezi calmul si sa mentii respectul in cadrul cuplului.

Intretinere o incredere oarba

Dupa ce ai stabilit o relatie de incredere cu persoana de langa tine trebuie si sa stii sa o mentii. Eforturile trebuie sa fie reciproce si trebuie sa dovediti in fiecare zi ca sunteti demni de increderea persoanei de langa tine.

Ramaneti uniti

Cuplul este constituit din doua persoane, dar nu formeaza decat o singura unitate. Deci trebuie sa ai sentimentul ca poti face parte dintr-o echipa cu partenerul. Trebuie deci sa discutati cu inima deschisa si sa luati deciziile importante in doi pentru cea mai frumoasa si satisfacatoare relatie.

Distribuie