Lifestyle

Repere in dezvoltarea personala, responsabilitatea

Repere in dezvoltarea personala, responsabilitatea

Ca societate, cartile, filmele si simpatiile noastre nationale par sa-i admire pe acei indivizi care iau riscuri si traiesc viata aventuroasa – cei care risca pe toti pentru faima si avere. Acest lucru face ca povestirea sa fie foarte interesanta, dar nu neaparat veridica. Pentru acei oameni care reusesc, riscul este intr-adevar o alegere de viata fascinanta, dar nu toti cei care iau riscuri reusesc fie din punct de vedere financiar, fie personal, ceea ce ne lasa pe ceilalti dintre noi cu necesitatea de a incerca sa descoperim optiuni alternative despre modul in care dorim sa ne conducem viata.

Una dintre aceste posibile alegeri alternative este de a alege o viata dedicata urmaririi responsabilitatii personale. Aceasta alegere potentiala poate fi pe termen lung o alegere de viata chiar mai satisfacatoare decat multe alte posibilitati Primul nostru angajament fata de responsabilitatea personala trebuie, desigur, sa inceapa cu un angajament pe tot parcursul vietii fata de noi insine si de nevoile noastre – nevoile noastre de sanatate, nevoile noastre de educatie, ingrijirea despre aspectul nostru, grija de mediul nostru personal si fericirea noastra, astfel incat sa putem, in cele din urma, sa ne sporim stima de sine si sa devenim indivizi puternici si siguri. In continuare, angajamentul nostru continuu ar trebui sa fie fata de ceilalti importanti din viata noastra, pentru ai ajuta sa-si atinga propriul potential, astfel incat si ei sa poata trai vieti mai implinite.

Angajament fata de societatea si lumea in care traim

Cand am depus un efort hotarat pentru a ne atinge primele doua obiective, atunci urmatorul nostru pas este un angajament dedicat, personal fata de societatea si lumea in care traim, pentru a incerca sa contribuim la crearea unui mediu mai bun si mai sigur pentru toti, astfel incat intr-o zi cand ne uitam inapoi la realizarile vietii noastre, putem simti un sentiment de mandrie ca, datorita eforturilor noastre, am reusit intr-un mod mic sa facem din lume o casa mai umana si mai umana pentru toti.

Aceasta alegere a drumului vietii nu este in intregime lipsita de riscuri. Viata nu are optiuni complet lipsite de risc, dar este cu siguranta o alegere mai sigura si mai sigura pentru o viata bine traita, deoarece fiecarui pas urmator i se acorda o atentie atenta si fiecare risc potential este evaluat cu atentie. Aceasta alegere a caii de viata poate duce cu siguranta la o o viata mai fericita, cu relatii mai bune si un viitor mai iubitor si mai sigur pentru noi insine, cei dragi si pentru intreaga lume.

Distribuie