Lifestyle

Sunt de ajuns antrenamentele pentru pierderea in greutate?

Pierderea de grasime a fost intotdeauna un obiectiv pentru care ne straduim cu totii, fie ca recunoastem sau nu, mai ales in societatea actuala, unde suntem mai preocupati de modul in care aratam si cat de mult cantarim. Toata lumea are o greutate ideala pe care vrea sa o atinga. Intrebarea este cum ajungeti cu succes la aceasta greutate ideala? De obicei, nu avem suficient timp pentru a face exercitii fizice in aceasta lume a noastra cu ritm rapid, in care suntem mereu in miscare.

Cine are timp de mers pe jos intre munca si ingrijirea familiei? Avand in vedere toate aceste dezavantaje, exercitiul este cu adevarat suficient pentru a pierde grasime? Ceea ce este mai important in pierderea de grasimi – dieta sau exercitiile fizice? Unii oameni cred ca trebuie sa facem miscare ore intregi daca doriti sa pierdeti grasime cu succes. Cu toate acestea, in realitate exercitiul este doar o parte foarte mica a ecuatiei.

Cercetarile au aratat ca programele de scadere a grasimii axate pe scaderea aportului caloric te fac sa pierzi de trei ori mai multe grasimi decat un program axat pe cresterea activitatilor tale fizice. Ceea ce inseamna acest lucru este ca dieta joaca un rol mai semnificativ decat exercitiile fizice, daca obiectivul dvs. este doar de a pierde grasimi. Daca va reduceti aportul caloric zilnic, veti pierde mai multe grasimi decat sa va mariti activitatea fizica. Pentru a arde 160 de calorii dintr-o gogoasa, trebuie sa mergeti 35 de minute pe jos.

Va puteti imagina apoi cat de mult va va trebui sa mergeti daca ati mancat cartofi prajiti mari si un pahar de cocsa, s-ar putea sa trebuiasca sa mergeti cateva ore pentru a arde toate acele calorii. Tot ce aveti nevoie este sa urmariti ceea ce mancati si veti avea mai mult succes in pierderea excesului de kg de grasime. De asemenea, trebuie sa incorporezi exercitii fizice in rutina ta zilnica daca scopul tau este sa fii sanatos si sa iti cresti calitatea vietii. De fapt, studiile au aratat, de asemenea, ca adaugarea de exercitii fizice va creste durata de viata.

Antrenamentele fizice
Exercitiile fizice va pot reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta afectiuni medicale precum diabetici, boli de inima, hipertensiune arteriala si unele tipuri de cancer, in special cancer de colon si de san. Exercitiile fizice va pot ajuta, de asemenea, sa va imbunatatiti starea de spirit, sa reduceti depresia si anxietatea, sa va ajutati sa dormiti mai bine, sa imbunatatiti claritatea mentala, sa blocati procesul de imbatranire si sa va oferiti mai multa energie.

Cu toate acestea, antrenamentul este, de asemenea, crucial pentru conditiile fizice si mentale generale, chiar daca dieta este suficienta pentru a pierde grasime. Daca doriti sa aveti o calitate a vietii mai buna, care va va permite sa traiti la maximum, aveti nevoie de o dieta sanatoasa si un regim de exercitii fizice regulat.

Distribuie